Bilişim devlerinin buluştuğu CEBIT Bilişim Euroasia ve CEBIT Sinerji Zirvesi'nde Yenimahalle Belediyesi'nin geçtiğimiz ay uygulamaya başladığı "Dijital Arşiv", İstanbul ilçe belediye başkanları tarafından yoğun ilgi gördü. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, meslektaşlarına teknolojiyle sağlanan hizmetleri anlatırken, bir yandan da teknoloji devlerinin geliştirdikleri sistemleri inceledi.
Bu yıl 13.'sü düzenlenen fuar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle kapılarını vatandaşlara açtı. Fuarda teknoloji devlerinin geliştirdikleri son teknoloji ürünleri sergilenirken, çok sayıda il ve ilçe belediyesi hizmetlerini anlatmak üzere temsilcilerini hazır bulundurdu. Yeşilköy'deki CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen bilişim buluşmasına Ankara'dan Yenimahalle Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi katıldı.
Pazar gününe kadar sürecek olan fuar, "Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Kentler Konulu" toplantıyla başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katıldığı toplantıya Bakan Yıldırım başkanlık yaptı. Toplantıda fuarda partner ülke olan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ile KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Altun da katıldı. Açılış konuşmalarının ardından yapılan kurdele kesme töreniyle standlar davetliler tarafından incelenmeye başlandı.
Yenimahalle Belediyesi'nin standı İstanbul'a bağlı ilçe belediyeleri tarafından yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Fethi Yaşar, gün boyu fuarı inceleyen meslektaşlarını ağırladı. Özellikle geçtiğimiz ay faaliyete geçirilen dijital imar arşivi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından dikkatle incelendi. Yaşar, meslektaşlarına kentin mimari mirasını koruyan bu uygulama ile ilgili detaylı bilgi verdi. Yenimahalle Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Kadir Şimşek başkanlara dijital arşivin hayata geçirilmesinde uygulanan aşamaları tek tek anlattı.
Misafir belediye başkanları Yenimahalle Belediyesi'nin tapu kadastro hizmetlerinde kullandığı entegrasyon sisteminin de örnek alınabilecek bir uygulama olduğunu belirttiler. Yaşar, uygulama ile kent envanterini elinin altında tuttuğunu söyleyerek, bu yolla yanlış beyanın ve vergi kaçaklarının önüne geçildiği gibi aynı zamanda vatandaşa hızlı hizmet sağlayabildiklerini anlattı. Mobil belediyecilik ve ETR Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen Yenikart uygulaması da Yenimahalle Belediyesi'nin beğeni kazanan hizmetlerinden oldu. Uzun zamandan bu yana Yenimahalle'de yaşayan vatandaşlara hizmet veren resepsiyon masası da stantta tanıtımı yapılan hizmetlerden birisi oldu.
Misafirlerini ağırladıktan sonra fuardaki standları tek tek inceleyen Yaşar, teknoloji devlerinin sağladıkları kolaylıklar ile ilgili uzmanlardan bilgi aldı. Teknolojinin vatandaşa hizmette belediyeler tarafından aktif olarak kullanılması gerektiğini belirten Yaşar, "Yenimahalleli vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetin hızını ve kapasitesini teknolojiyi kullanarak arttırdık. Teknolojinin hızıyla birlikte biz de hizmetlerimizin hızını artırdık. Burada diğer belediye başkanları ile bilgi alışverişinde bulunduk. Belediye olarak bir çok hizmete öncülük yaptığımızı görmek beni ayrıca mutlu etti" dedi.
(DY-ÖZ-Y)

30.11.2012 13:34:15 TSI

Editör: Wan Haber