Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Yabancı Uyruklu Öğrenci Danışma ve Rehberlik Hizmetleri Komisyonu, yabancı uyruklu öğrenciler için akşam yemeği düzenledi.
Yemeğe Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Miynat, öğretim üyeleri ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, "Üniversitemizin uluslararası niteliğinin artmasına büyük önem veriyoruz ve yabancı uyruklu öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almaları için çalışıyoruz. Amacımız kültürlü ve donanımlı bir öğrenci profili oluşturmak. Sizler, ülkelerinizdeki fahri temsilcilerimizsiniz. İnşallah, üniversitemizden başarıyla mezun olup, ülkelerinizde önemli görevlere gelirsiniz. Hepinize üniversitemizde başarılı ve huzurlu bir eğitim hayatı diliyorum" diye konuştu. Öğrencilerin sorunlarını da dinleyen Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, üniversite yönetimi olarak onlara her zaman destek olacaklarını vurguladı. Daha sonra söz alan öğrenciler, Türkiye ve Manisa'ya uyum konusunda bazı sorunlarının olduğunu, özellikle barınma ve ulaşım konusundaki sorunlarının çözümü noktasında Manisalılardan yardım beklediklerini söylediler. Ev bulma sıkıntısı yaşadıklarını, ulaşımda ise Kayseri'deki yabancı uyruklu öğrencilere yapılan uygulama gibi, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma hizmeti beklediklerini ifade ettiler. Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen de yabancı uyruklu öğrenciler için, her bölümden bir öğretim üyesinin katılımıyla "Yabancı Uyruklu Öğrenci Danışma ve Rehberlik Hizmetleri Komisyonu" oluşturduklarını, komisyonun öğrencilerin sorunlarının çözümü için çalışacağını dile getirdi. Yemeğe İktisat, İşletme, Maliye ve Kamu Yönetimi Bölümlerinde okuyan Azerbaycan uyruklu 32, Suriye uyruklu 1, Tacikistan uyruklu 6, Türkmenistan uyruklu 7, Bulgaristan uyruklu 2, Kırgızistan uyruklu 4, Orta Afrika Cumhuriyeti Uyruklu 4, Rusya uyruklu 1,Afganistan uyruklu 1, Gürcistan uyruklu 1 ve ÇAD uyruklu 1 olmak üzere toplam 60 yabancı uyruklu öğrenci katıldı.
Yemeğin ardından, fakülte Araştırma Görevlileri Aslıhan Özel, Anıl Gacar ve Serkan Yolcu tarafından bir müzik dinletisi sunuldu. Yabancı uyruklu öğrenciler de kendi ülkelerine ait müzik ve dans gösterileri sergilediler. Öğrenciler, bu tür toplantıların tekrarlanması dileğiyle, Rektör Prof Dr. Mehmet Pakdemirli ve fakülte yönetimine teşekkür ettiler.
(YB-ÖND-Y)

24.12.2012 18:19:37 TSI

Editör: Wan Haber