Başbakan’ın “35 milyar TL yatırımla Doğu’da cazibe merkezi iller oluşturacağız” diyerek açıkladığı projenin ilk adımı atılıyor.  En güçlü adaylar olarak Kars, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van öne çıkıyor. Yatırım ve destek hamlesi projesine göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, 5 bölge olarak ele alınacak.

Birinci bölge ve cazibe merkezi Kars olacak. Ardahan, Iğdır, Ağrı bu bölgeye bağlanacak.
İkinci bölge ve cazibe merkezi Van olarak belirlendi.Muş, Bitlis ve Hakkâri proje kapsamında Van’a bağlandı.

Üçüncü bölge, üç cazibe merkezinden oluşuyor. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin. Üçüncü bölgeye bağlı iller Batman, Siirt ve Şırnak. Dördüncü bölge ve cazibe merkezi Erzurum.
Dördüncü bölgeye bağlı iller, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt.

Beşinci ve son bölgede iki cazibe merkezi var. Bunlar Elazığ ve Malatya. Bu iki cazibe merkezine bağlı iller Adıyaman, Tunceli, Bingöl illerinden oluştu.

5 bölge ve 8 cazibe merkezinde toplam 23 il bulunuyor. Bu illerde 12.6 milyon vatandaş yaşıyor. Doğu ve Güneydoğu'da 5 ayrı cazibe merkezi inşa edilecek.

-HANGİ ALANLARA DESTEK VERİLECEK!

Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği Faiz İndirimli İşletme Kredisi Desteği Üretim Tesislerini Taşıma Desteği Danışmanlık Hizmetleri Desteği Bedelsiz Yatırım Yeri Tahsisi Desteği Anahtar Teslim Fabrika Binası Yapım Desteği Çağrı Merkezi ve Veri Merkezi Yatırımı Desteği

-DAKA'DAN BAŞVURU AÇIKLAMASI 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan ve yatırımcılara çeşitli alanlarda ve sektörlerde uzun vadeli desteklerin sağlanacağı Cazibe Merkezleri Programı’nın ön talep başvuruları başlamıştır.

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş İllerinin de Program kapsamında yer aldığı Cazibe Merkezleri Programı ile yatırımcılara Faizsiz Yatırım Kredisi Desteği, Faiz İndirimli İşletme Kredisi Desteği, Üretim Tesislerini Taşıma Desteği, Danışmanlık Hizmetleri Desteği, Bedelsiz Yatırım Yeri Tahsisi Desteği, Anahtar Teslim Fabrika Binası Yapım Desteği, Çağrı Merkezi ve Veri Merkezi Yatırımı Desteği gibi cazip destekler sağlanacaktır. 

Ön talep başvuruları ekteki formun doldurulup imzalanmasına müteakip Kalkınma Bankası’nın “[email protected]” e-posta adresine gönderilmesi ve posta ile de aşağıda belirtilen adrese gönderilmesi suretiyle yapılacaktır. 

Kaynak: Vandahaber

Editör: Wan Haber