Çayyolu'nda yapımı devam eden iki yeni piknik alanı inşaatını incelemek üzere bölgeyi gezen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Titiz çalışmalar sonucunda bitiminde son aşamaya gelinen piknik alanları, Çayyolu halkının hizmetine sunulmayı bekliyor.
Çayyolu piknik alanı 9 bin 475 m2 ve 3 bin metrekare iki parça alandan oluşuyor. Piknik alanı içerisinde 470 m2 sosyal tesis binası ve bunun yanı sıra 125 m2 hafif çelik sistem prefabrik yapı bulunuyor. 31 adet barbekülü çatılı piknik masası bulunan alanda, 3 adet çeşme ve iki adet toplam 461 m2 alan kaplayan çocuk oyun alanı, alan içinde dağınık olarak yerleştirilecek iki adet yetişkin salıncağı mevcut. 40 araç kapasiteli otopark ve otopark içerisinde oto yıkama sistem ve donanımları da bulunacak. Yürüyüş yolları ve diğer sert zemin kaplamaları alanın kullanım özelliğine uygun olarak doğal malzemelerden seçildi.
Diğer piknik alanı olan Alacaatlı mesire alanı ise büyük alan ve küçük alan olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Büyük alan 26 bin 500 metrekare, küçük alan ise 10 bin metrekare olmak üzere toplam 36 bin 500 metrekareyi kapsıyor. Büyük alanda, 700 metre uzunluğunda koşu yolu ve 100 metrekare kapalı alana sahip sosyal tesisi bulunuyor. 500 metrekare çocuk oyun alanı, 1 adet fitness alanı, 127 adet çatılı, 26 adet orman tipi piknik masası ve bu masalara ait barbekü de halkın kullanımına sunulacak. Mesire alanının küçük kısmında ise, 1 adet basketbol sahası, 1 adet futbol sahası, 34 adet orman tipi piknik masası, 100 metrekare kapalı alana sahip sosyal tesis, çocuk oyun alanı, 66 araçlık otopark bulunuyor.
Bütün inşaatı gezerek bilgi alan Yaşar, ''Çayyolu halkının keyifli vakit geçirmesini hedefliyoruz. Halkımız için doğru hizmet vermeye çalışıyoruz. En kısa zamanda piknik alanlarımızı da hizmete açacağız. Yaşadıkları bölgede doğayla iç içe keyifli vakitler geçirebilecekleri alanları Çayyolu sakinlerine kazandıracak olmaktan dolayı mutluyuz. Aileler konforlu ve huzurlu bir ortamda keyifli vakit geçirecekler'' diye konuştu.
(BK-ÖK-Y)

31.01.2013 12:11:05 TSI

Editör: Wan Haber