Türkiye'nin çayını dünyaya tanıtma çalışmalarını sürdüren Çaykur, dünyanın en büyük uluslararası organik tarım fuarlarından biri olan BioFach'ta yer alan standında yeşil ve siyah organik çaylarını sergiledi.
Çaykur'un dünyanın en büyük organik çay üreticisi olduğunu dikkat çeken Çaykur Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, "Çaykur olarak, dünyanın en büyük çay firmasıyız. Ürettiğimiz çayların tamamını kendimiz paketliyoruz. Hedefimiz dış pazarlara açılarak üç bin ton olan çay ihracatımızı Cumhuriyet'in yüzüncü yılında 50 bin tona çıkarmak. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Çaykur olarak dünyanın en büyük organik çay üreticisi olma vasfını da taşıyor ve bunu geliştirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 13 bin dekar alanda organik üretim yapıyorduk, bu yıl buna 76 bin dekar alan daha ilave ettik. Öte yandan, hızlı bir gelişim ile organik pazarda önemli bir yer edinmek, çayımızı, damak tadımızı ve çay kültürümüzü dünyaya tanıtmak istiyoruz. Şu anda Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere otuz ülkeye çay ihraç ediyoruz. Uluslararası fuarları, hem ihracat hem de ürünlerimizi dünyaya tanıtabilmemiz açısından çok önemsiyoruz" dedi.
Almanya'nın Nürenberg şehrinde 13 16 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen fuarda Çaykur, hem ziyaretçiler hem de fuara katılan firmalar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen fuara bu yıl 41 bin 500 kişi ziyaret etti. Fuara İtalya, İspanya, Almanya, Arjantin, Tayland, Amerika, Japonya, Hindistan, Çin ve daha bir çok ülkeden 2 bin 600 firma temsilcisi katılırken Türkiye'den de 17 firma fuarda yerini aldı.
(GF-ÖS-Y)

18.02.2013 16:28:48 TSI

Editör: Wan Haber