PTT 1. Lig'in 19. haftasında Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Adana Demirspor'a 2-1 mağlup etti.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli maç sonrası yaptığı açıklamada, "Fazla bir şey konuşmaya gerek yok. İki maçta dört puan hedeflemiştik. Bu lig böyle bir lig. İçerde dışarıda kaybedebiliyorsun. Birkaç hafta sabredeceğiz. Rize'de neden olduğumu ve Rizelilerin beklentilerini biliyorum. Evimizde ilk maçta puanla çıksaydık mutlu olurdum, ama maalesef olmadı. Üzüntümüzü kısa yaşarız. Uzun bir maratondayız. Zorlu bir yarışın içerisindeyiz. Biz bu yarıştan başarılı bir şekilde çıkacağız. Oyuncu transfer girişimlerimiz var. Ligin ilk yarısında ki sakatların yerini maalesef henüz telafi edemedik" diye konuştu.
Çaykur Rizesporlu oyuncu Murat Sözgelmez, "Bu maçı kazanıp liderle aramızdaki farkı azaltmak istiyorduk ama olmadı. Önümüzde ki maçı kazanıp bu maçtaki mağlubiyeti telafi edeceğiz" dedi.
Ligin ikinci yarısına iyi başladıklarını ifade eden Çaykur Rizesporlu oyuncu Cenk Ahmet; "Burada kazanarak seyircimizi mutlu etmek istemiştik. Ama olmadı. Sonraki maçlarımıza daha iyi hazırlanıp puanlar alacağız. Tam golü bulduk maçı lehimize çevirecektik. Tekrar mağlup duruma düştük. İyi bir şansımız vardı ama bunu kullanmadık. Tavşanlı maçında bu maçı telafi edeceğiz" diye konuştu.
Rizespor takımı Mustafa hocanın buraya gelmesiyle farklı bir yapıya büründüğünü söyleyen Adana Demirspor teknik direktörü Mustafa Uğur; "Bizim takımız içerde dışarıda kazanma üzerine bir felsefemi var.Bu takımı burada yenmek kolay değil. Bundan dolayı futbolcularımı kutluyorum" dedi.
Adana Demirsporlu Junior şunları söyledi; "İlk olarak çok mutluyum. Deplasmanda önemli bir galibiyet aldık. Oyun içinde bizim için kolay bir maç olmadı. Zor bir müsabakaydı ama biz üç puanı almayı başardık."
Adana Demirsporlu Kerem ise "Rizespor gerçekten kaliteli bir ekip. Onlarda çok iyi mücadele etti. Onları da kutluyorum. Sanırım üç puan bize nasip oldu. Kontrataklara iyi çıktık. İki takımı da tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
(AK-MFS-MFS-S)

27.01.2013 21:51:43 TSI

Editör: Wan Haber