Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çayırova Yenimahalle'de yaptığı modern yaya köprüsünde çalışmalar hızla devam ediyor. Yayaların güvenle D-100'den karşıya geçebilmeleri için yapılan köprüde çalışmalar sürüyor. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü güzergâhında olan köprü öğrencilerin de sıkça kullanacağı güzergâh olacak. Yapımı devam eden köprünün ana direkleri ve yürüyüş platformu arasında uzanan çelik halatlarının montajı da yapıldı. Köprüde toplam 8 adet taşıyıcı çelik halat bulunuyor.
Çalışmalarda köprünün iki ucunda engelli vatandaşların da köprüyü kullanabilmeleri için konulan asansörün montaj çalışmaları yapılıyor. Eski köprünün bitişiğine yapılan yeni modern köprü İzmit'teki köprülerle benzer özellikler taşıyor. D-100 üzerinde ilerleyen toplu taşıma araçlarının duraklamaları için köprü altına yapılan durağa yolcuların ulaşabilmeleri için ayrı bir merdiven yapılacak. Köprü duraklarla bir bütünlük oluşturarak yolcuların hemen toplu taşıma araçlarına ulaşmalarına imkân verecek. Köprüdeki genel çalışmalar tamamlandıktan sonra yürüyen merdivenlerin montajı yapılacak.
D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve akaryakıt istasyonu arasında uzanan eski köprünün yerini modern köprü alacak. 70 metre uzunluğa sahip olan yaya köprüsü çelik malzemeden yapılıyor. Yaya üst geçidinin ikişer inişli ve ikişer çıkışlı olmak üzere dört adet yürüyen merdiveni bulunacak. Yaya köprüsünde iki adet yolcu asansörü yer alacak.
(MA-MA)

21.01.2013 12:01:23 TSI

Editör: Wan Haber