Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), sosyal sorumluluk çalışmalarını odakladığı temel alanlardan biri olan eğitimde yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu çerçevede, şirketin yüksek öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak hazırladığı burs programının sonuçları 23 Ocak'ta açıklandı.
Madenli nüfusuna kayıtlı olup yüksek öğrenime devam eden öğrencilere yönelik burslar için yapılan başvurular Bağış Değerlendirme Komitesi (BDK) tarafından değerlendirildi. Burs başvuru ve tahsis kriterlerini de önceden belirleyen BDK, bu kriterlere göre burs alması uygun olan öğrencileri tespit etti.
Buna göre, bu yıl, ihtiyaç içinde olan ve devlete bağlı bir yüksek öğrenim kurumunda okumakta olan toplam 57 öğrenciye burs verilecek. Bu öğrencilerden 34'ü yeni burs almaya başlayacak. Verilecek burs miktarı, öğrenci başına aylık 125 TL olacak.
Yerel toplum ve kurum temsilcileri tarafından oluşturulan Bağış Değerlendirme Komitesi (BDK), ÇBİ'nin tahsis etmiş olduğu bağışlarla ilgili bütçeyi yönetiyor. Komite; Çayeli Kaymakamlığı temsilcisi İsmail Hakkı Sağkol, Madenli Belediyesi temsilcisi Rasim Yazıcı, Madenli Muhtarları temsilcisi Mustafa Ali Gemici, ÇBİ temsilcisi Dr. Ercan Balcı, eğitim kurumları temsilcisi Süleyman Toptan, kadın temsilci Asiye Yılmaz, toplum temsilcisi Halil Yılmaz ve STK temsilcisi Yakup Muharremoğlu olmak üzere toplam 8 üyeden oluşuyor.

28.01.2013 16:37:08 TSI

Editör: Wan Haber