Çaydeğirmeni Beldesinde velilere yönelik düzenlenen Aile Eğitimi Rehberliği eğitimin ardından sertifika töreni gerçekleştirildi.
Zonguldak'ın Çaydeğirmeni Beldesinde faaliyette bulunan Çaydeğirmeni 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulunda Psikolojik Danışman Rehber Öğretmeni Cihan Şen nezaretinde 719 yaş arası öğrencilerin ailelerine yönelik eğitim programının ardından eğitime katılan 20 öğrenci velisine 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulunda gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi. Yaklaşık iki ay süreyle verilen eğitim hakkında bilgi veren Psikolojik Danışman Rehber Öğretmeni Cihan Şen, "7-19 Yaş Aile Eğirimi Programı"7 ila 19 yaş arasındaki çocuğu olan ebeveynlerin, çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına yönelik farkındalık oluşturmak ve ailelerinin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda geliştirilmiş bir aile eğitimi programıdır" dedi.
Düzenlenen programda hazır bulunan Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ise," Ailelere yönelik verilen bu eğitimler gelecekte çocuklarımızın meydana gelebilecek olası olumsuzlukların önüne geçebilmek için verilen eğitimlerdir. Biz şimdi bu çocuklarımıza sahip çıkmasak ileride kötü anlamda sahip çıkacak birileri pusuda yatmış bu tür boşlukları beklemektedirler. Biz Çaydeğirmeni Belediyesi olarak eğitime çok önem vermekteyiz. Şimdiye kadar her anlamda destek verdiğimiz okullarımıza şimdiden sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Yaklaşık iki ay her konuda fedakarlık yaparak bu eğitimlere katılan tüm velilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Düzenlenen sertifika törenine, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
(FE-OA-Y)

18.01.2013 11:59:38 TSI

Editör: Wan Haber