Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yapılması ile ilgili yaşanan olayları konu alan "Çavuşlu Çöp Olmasın" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Çavuşlu Spor Kulübü Derneği üyelerinden 12 kişinin görev aldığı oyun Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelendi. "Çavuşlu Çöp Olmasın" tiyatro oyunundan önce oyun hakkında bilgi veren Evren Orkun Şen, "Çavuşlu Çöp Olmasın" tiyatro oyununda sahne alan oyuncuların tamamının amatör ve dernek üyelerinden oluştuğunu oyunun tek perdelik bir oyun olduğunu, oyunu yazanın ve yönetenin de dernek yönetiminden erkek kuaförü Selçuk Koç olduğunu söyledi.
Tiyatro oyunun da Çavuşlu da yaşanan Çöp olayları konu alındığını belirten Şen, oyun izleyenleri kimi yerde güldürdüğünü, kimi yerde düşündürdüğünü, beldeye yapılmak istenen Katı Atık Bertaraf tesisinin halk olarak kabul etmediklerini, bu tesisin yapılmasını engellemek için her türlü yolu deneyeceklerini söyledi.
"Çavuşlu Çöp Olmasın" tiyatro oyununu Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, AK Parti Görele İlçe Başkanı Tolga Erener, CHP Görele İlçe Başkanı Fikri Bilge, MHP Görele İlçe Başkanı Muhammet Demirbaş ile vatandaşlar birlikte izledi.
(BÖ-ÖS-Y)

16.01.2013 10:52:47 TSI

Editör: Wan Haber