Nurtepe, Sancaktepe ve Gazi Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümü, üç kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmalara ilişkin düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 28 kişi gözaltına alındı.

Kağıthane Nurtepe'de seçim çalışması yapan HDP'li grup ile Halk Cephesi üyeleri arasında 29 Temmuz akşamı gerginlik yaşandı. Polis ekiplerinin araya girerek ayırdığı gruplar, sonraki günlerde Sancaktepe ve Gazi Mahallesi'nde karşı karşıya geldi.

Nurtepe ve Sancaktepe'deki olaylarda silah kullanıldığı ancak yaralanan olmadığı öğrenilirken, Gazi Mahallesi'nde 31 Temmuz akşamı yaşanan silahlı çatışmada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Olaylarla ilgili çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nurtepe'de dün düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda 11 kişiyi gözaltına aldı.

Başakşehir'de bugün yapılan eş zamanlı operasyonlarda ise 17 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde 2 tabanca ile 2 pompalı tüfek ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Polise de ateş açtılar

Nurtepe ve Başakşehir'deki operasyonlarda şüphelilerin polis ekiplerine silahla ateş açtıkları ve zırhlı polis araçlarına çok sayıda kurşun isabet ettiği öğrenildi.

Polis ekipleri, gerginliğin devam ettiği bölgelerdeki önlemlerini sürdürerek, iki grubun karşı karşıya gelmesini engelliyor.

Yetkililer, olaylarla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve ileriki günlerde yeni operasyonların yapılabileceğini kaydetti.aa

Editör: Wan Haber