Hafta sonunu fırsat bilen Şemdinliler, çatışmasız bir baharın tadını çıkarıyor. Nehri Balık Çiftliği İşletmecisi Serhat Çiftçi (24), barış sürecinin başlatılmasıyla birlikte halkın işletmesine olan ilgisinin de arttığını söyledi. İlçe halkı ve memur kesiminin işletmesine daha sık geldiğini belirten Çiftçi, “Geçen yıllara göre müşteri sayım yüzde bin arttı. Barışın gelmesiyle birlikte inşallah daha güzel şeyler olacaktır. Barış gelmesiydi bunlar olmazdı. Gecen yıl burası olay bölgesiydi. Aylarca kapalıydık. Hiçbir müşteri gelmedi, aylarca boş kaldık. Şu anki durumdan çok memnunuz” dedi.
Servet Öktem (17) adlı genç ise, barış sürecinin başlatılmasının çok iyi olduğunu belirterek, “Eskiden biz buraya rahat bir şekilde gelip piknik yapamıyorduk. Fakat şimdi istediğimiz zaman buraya gelebiliyoruz. Bu süreçten dolayı çok mutluyuz. İnşallah böyle devam eder” diye konuştu.
Furkan Türkoğlu (22) isimli vatandaş ise, “2012 yılında bu bölgede devamlı çatışmalar vardı. Şimdi ise millet geziyor. Buradaki balık çiftliği sayesinde insanlar ailesiyle birlikte burada güzel zaman geçiriyor. Barış sürecinin gelmesiyle birlikte buralar baya bir güzelleşti. Böyle devam etmesini çok istiyoruz. Böyle huzurlu yaşamayı çok istiyoruz. Barışın gelmesi bizleri çok mutlu ve memnun etti. Böyle sürmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.


""

Hakkari’de sağlık memuru olarak çalışan ve İzmir doğumlu olan Semra Çankaya da arkadaşlarıyla birlikte balık çiftliğinde piknik yapmanın tadını çıkardı. Çankaya, “Daha önce korkularım vardı fakat bu barış süresi içinde güzel düzelmeler oldu. İnsanlar daha mutlu ve rahatlar. Herkesin gelip buraları görmesini, buradaki güzelliklerden faydalanmasını istiyorum. Buraya gelip mangallarını yaksın, doyasıya eğlensinler. Buradaki insanları tanısınlar. Bütün memur arkadaşlarıma sesleniyorum, mutlaka Hakkari’yi gelip görsünler. Lütfen korkmayın, Hakkari’ye gelin” diye çağrı yaptı.
İstanbul doğumlu hemşire Hicran Uzunboy, 2 aydır Hakkari’de olduğunu söyleyerek, “Hakkari’ye tayinim çıktı. Buraya gelmeden önce ön yargılarım vardı. Geldikten sonra insanlarını tanıdım. Geçekten burası çok güzel bir yer. Herkese sesleniyorum, korkmadan buraya gelebilirsiniz. Korkmanızı gerektirecek hiçbir şey yok burada. Temennimiz, inşallah barış hep böyle sürer ve hepimiz kardeşiz diyorum” dedi.


""

Trabzon Çaykara ilçesinden gelen Kahraman Taçoğlu (55) da, “Buraya hem ziyaret hem de piknik alanlarını görmek için geldim. Buradaki Kürt arkadaş ve kardeşlerimi de çok seviyorum. Burası aynı bizim Trabzon’a benziyor. İnsanları çok kaliteli, cana yakındır. Burada çok güzel bir balık yedim. Herkesin buraya gelip görmesini, hatta bizim Trabzon’dan arkadaşların burayı, görmeleri ve gezmelerini çok istiyorum. Burada çok değerli bir yer olan Seyit Taha Hazretleri Türbesi var. Orayı da gidip ziyaret ettik, dua okuduk. Bu barış sürecini çok güzel buluyorum. İnsanlar buraya gelsin, çekinmelerine hiç gerek yok. 40 senedir ben bu bölgede inşaat ustası olarak çalışıyorum. Kimsenin bana şimdiye kadar bir zararı olmadı. Hep dost ve arkadaş olduk. Herkes gelsin buradaki güzellikleri görüp faydalansın. Burada insanlar kardeş gibidir” diye konuştu.

Editör: Wan Haber