Atatürk Ortaokulu’nun konferans salonunda düzenlenen programa İlçe Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Yaltay, İlçe Müftüsü İlhan Günay, siyasi parti temsilcileri, okul ve kurumların yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifinin 1444. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü İlhan Günay, bu yıl Peygamberimizin kutlu doğumunun 1444. yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Şüphesiz ki Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumu biz Müslümanlar hatta bütün insanlık için en önemli gündür. Çünkü Hz. Peygamber Kur’an’ın ifadesi ile ‘Alemlere rahmet, insanlığa örnek’ olarak gönderilmiştir” diye konuştu. 

Sinevizyon gösterisi, şiirler ve Hadis-i Şeriflerin okunması ile öğrencilerin canlandırdığı piyeslerin ardından ilahiler seslendirildi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.

Editör: Wan Haber