Çatak ilçesine 35 kilometre uzaklıkta, dağların arasındaki 300 haneli Uzuntekne Mahallesi'nde baz istasyonu sevinci yaşanıyor. Yıllardır cep telefonları olduğu halde kullanamayan vatandaşlar, tencere ve metal tepsilerle kurdukları bir sistemle evlerden ya da mahallenin belirli bölgelerinden sinyal yakalamaya çalışıyordu. Çok zor şartlarda sinyal yakalayabilen ve güçlükle konuşan vatandaşlar bu durumdan bıkmıştı.


Özellikle kışın yolların kardan kapanmasıyla adeta hapis hayatı yaşayan Uzuntekneli vatandaşlar, iletişim sorunlarının çözülmesi için defalarca müracaat ettikleri yerlerden olumsuz yanıt aldılar. Bu durum haber olunca, bir GSM şirketi mahallenin ortasına baz istasyonu dikti. Mahalle Muhtarı Zeki Yıldız, emeklerinin karşılığını aldıklarını belirterek, GSM şirketine teşekkür etti.


Mahalle sakinlerinden Necat Yıldız ise, "Kışın bizim buralar mahrumiyet bölgesi. Bir de iletişimimiz olmayınca tamamen dünya ile ilişkimiz kesiliyor. Ancak şu anda baz istasyonu kuruldu. Evimizde mahallenin her tarafından görüşme yapabiliyoruz. Elimizden cep telefonu düşmüyor. Tencere ve tepsileri de camlarımızdan söktük" dedi.

Editör: Wan Haber