Van'ın Çatak İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen mutat toplantıda, köy, kasaba ve merkezde görev yapan din görevlileri bir araya geldi.
İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç ile din görevlilerinin hazır bulunduğu toplantıda Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, din görevlilerinin görev bölgelerinde karşılaştıkları sıkıntıları dinleyerek kaymakamlık olarak problemlerin en kısa sürede çözülmeye çalışılacağını söyledi. Yüksel, din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmasında, cami görevlerinin görev mahallerinde gerçekleştirmiş oldukları cami içi din hizmetleriyle beraber cami dışı hizmetlerde de aktif rol almalarını, görev bölgelerindeki her türlü sorundan haberdar olmalarını ve çözüm için ilgili mercilerle temasa geçmelerini istedi. Kaymakam Yüksel, "Din görevlileri, yapmış oldukları görevleri itibariyle çok büyük bir sorumluluğu üstlenmişlerdir. Bu manada topluma her konuda örnek olmak ve onların sıkıntılarına çözümler bulmak konumundadırlar. Toplumun saygınlığını ve güven duygularını kazanmış bireyler olarak görevlerini layıkıyla icra eden din görevlilerimizin, güzel bir nesil yetiştirmede çok büyük sorumlulukları vardır" dedi.
Din hizmetlerinin yürütüldüğü cami ve Kur'an kurslarının bakım, onarım ve ısınma gibi muhtelif ihtiyaçlarının imkanlar nispetinde karşılanmaya devam edileceğini vurgulayan Kaymakam Yüksel, din hizmetlerinin daha etkin ve verimli olması noktasında başarılı çalışmalar gerçekleştiren İlçe Müftülüğü çalışanlarına ve din görevlilerine teşekkür etti.
İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç ise Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel'in din görevlileri toplantısına iştirak etmesinin kendilerini onurlandırdığını ifade ederek personelin karşılaşmış olduğu sorunlarla yakinen ilgilenmesinden dolayı kendilerine teşekkür etti.
(MET-Y)

18.12.2012 15:28:45 TSI

Editör: Wan Haber