Samsun'un Çarşamba ilçesinde kültür mantarı üreticiliği yaygınlaşıyor.
Çarşamba ilçesinde sayıları hızla artan mantar yetiştiriciliğine bir yenisi daha eklendi. Çarşamba ilçesinde girişimci iki kardeş İrfan ve Muharrem Temiz kardeşler tarafından kurulan mantar serası 120 m2 alan üzerinde hizmet veriyor.
Mantar serası için yapılan açılış törenine, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Kadir Güven, Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesi konuşma yapan Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, "Son yıllarda ovamızın kavak ve fındık ağacı olduğunu göz önüne alırsak, diğer taraftan da boş olan ahırlarımızın da ekonomiye olumsuz katkısı olduğunu gördüğümüz için bu tarz tesislere çiftçilerimizi yönlendiriyoruz. Hatta Çarşamba'yı Karadeniz'de mantar üretim merkezi haline getirmek için mücadele ediyoruz" dedi
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ise, "Çarşamba bu tarz üretim olanakları ile daha fazla gelişecek ve zenginleşecek" diye konuştu.
Kısa bir süre içinde yaklaşık 6 ton mantar ürettiklerini belirten tesis yetkilileri, ürettikleri mantarları ise herhangi bir pazar sorunu yaşamadan sattıklarını dile getirdiler.
Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yaklaşık 30 bin lira hibe kredi ile kurulan tesis sonrasında geliştirilerek içerisinde paketleme ve soğuk hava deposu bulunan entegre bir tesis haline getiriliyor.
(EŞ-SLH-Y)

14.12.2012 19:50:25 TSI

Editör: Wan Haber