Samsun'un Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "Bölgemizin belli alanlarında jeotermal kaynakların varlığı artık kesinleşmiştir" dedi.
Kaymakam Caner Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çarşamba'da jeotermal kaynağı ilk dile getirdiğimizde hemen her kesim hayal olarak görüyordu. Ama her iş hayalle başlar. Bu gün bu hayal gerçeğe döndükçe firmalarımız aralıksız ve hızlı çalışmalara girdiler. Bu günlerde önce jeotermal arama ruhsat çalışmaları ile iş başlanıldı. Bu ruhsatı alan firmalarımız daha sonra büyük bir yatırıma hazırlanacaklar. Mesela bin ila iki bin metreye kadar inilmesi planlanan çalışmaların maliyeti yaklaşık olarak 1 milyon dolar seviyesindedir" diye konuştu.
Kaymakam Caner Yıldız şöyle devam etti: "Bölgemizin belli alanlarında jeotermal kaynakların varlığı artık kesinleşmiştir. Bu kaynak yer yüzüne çıkartıldığı anda Çarşamba jeotermal kaynakları ile turizm bölgeleri arasında gözde merkezlerden birisi olacaktır. Bu çalışmalara alternatif projelerde üretilmeye devam ediyor. Bu konuda ki tüm projelerimizi hazırlayarak daha geniş şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çarşamba inanıyorum ki kısa sürede Karadeniz Bölgesi'nin yıldızı olacaktır."
(EŞ-SLH-Y)

24.01.2013 18:37:05 TSI

Editör: Wan Haber