Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü hayvan küpeleme çalışmalarına hız verdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Müdürü Osman Akman, ilçedeki hayvan küpeleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akman açıklamasında, "15 bin hayvan işletmesinin bulunmasının yanı sıra Çarşamba'nın merkezi konumundan da kaynaklı Çarşamba'da çok fazla hayvan sirkülasyonu oluyor. Bu konuda hayvan yetiştiricilerimizin dikkat etmesi gereken unsurlar var. Bunlardan bir tanesi hayvanların küpelerinin olması, bir diğeri il dışından gelen hayvanların veterinerden alınmış sağlık raporlarının olması. Aksi takdirde yetiştiriciler hayvanların pasaportlarını kaydederken sıkıntılar yaşamaktalar" dedi.
İl dışından alınan hayvanların pasaportu olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Akman, yetiştiricilerin kendi sattıkları hayvanları da pasaportları ile birlikte satmaları gerektiği uyarısında bulundu. Aldıkları hayvanları pasaportları ile ilçe müdürlüklerine gelip kendi işletmelerine kaydetmeleri gerektiğini belirten Akman, aksi takdirde yetiştiricilerin devlet desteklerinden de yararlanamayacağını açıkladı.
5996 sayılı Kanun gereği yeni doğan hayvanların 20 içinde küpelenmesi gerektiğini belirten Osman Akman, yetiştiricilerin 20 günden sonra başvurmaları durumunda küpeleme işlemini yapamadıklarını açıkladı. Yetiştiricilerin muhtarlara bildirmeleri halinde kendilerinin gidip küpeleme işlemlerini yaptıklarını ifade eden Akman, küpelemesi yapılmayan hayvanların satışlarında ve taşınmalarında mağduriyetlerin olabileceğini dile getirerek hayvan yetiştiricilerini uyardı.
(EŞ-SLH-Y)

05.02.2013 17:42:44 TSI

Editör: Wan Haber