Samsun'un Çarşamba ilçesinin doğal gaz dağıtım işini yapan AKSA Genel Koordinatörü Yaşar Aslan, Kamulaştırma Yasası'nda yapılan değişiklikler nedeniyle Çarşamba'da geciken doğal gaz dağıtımının yazın başlayacağını açıkladı.
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AKSA Genel Koordinatörü Yaşar Aslan, Grup Genel Müdürü Alper Konyalı, Bölge Müdürü Doğan Gürler ve Bölge Müdür Yardımcısı Hakkı Kahya, BOTAŞ Çarşamba Şube Müdürü Yakup Aydın ilçedeki doğal gaz faaliyetlerini değerlendirmek için bir araya geldiler.
Çarşamba'daki doğal gaz dağıtımının gecikmesini hızlı kamulaştırma yasasının iptal edilmesine bağlayan AKSA Genel Koordinatörü Yaşar Aslan, "Temel olarak Çarşamba'ya doğal gaz verimindeki gecikmenin nedeni hızlı kamulaştırma yasasının iptal edilmesi dolayısıyla şeker fabrikası bahçesinde kamulaştırılan 3,5 dönüm alanın kamulaştırılmasının uzamasıdır. Konu şuan Başbakanlığın onayı aşamasına gelmiş durumdadır. Artık ilçeye doğal gaz arzı için istasyon kurulması çalışmasına başlayacağız" dedi.
İlçede doğal gazın dağıtımının gecikmesinde belediyenin ya da Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın olumsuz bir etkisinin olmadığını kaydeden Genel Koordinatörü Yaşar Aslan, "Çarşamba doğal gaz projesi, özellikle iletim hatlarının Çarşamba bölgesine gelmesinde zaman zaman vericilerin oluşturduğu sorunlar nedeniyle uzadı. Geçtiğimiz 2011 yılında şebeke faaliyetlerine başladık. Ancak Şeker Fabrikası bahçesinde olan ana basınç düşürücü istasyonunun iletim hattının çıkış vanasının bulunduğu yerde kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle faaliyetlerimizi durdurduk. Bu kamulaştırma yasasında bir değişiklik söz konusu idi hızlı kamulaştırma ile ilgili değişiklik iptal edilmişti. Bu nedenle bürokraside bu iş tekrar ele alındı. Özelleştirme İdaresi'nden çıktı, Başbakanlığın onayına sunuldu. Başbakanlık onayı çıkmasıyla birlikte tekrar şebeke faaliyetlerine başlayacağız. Tahmin ediyorum 2013 yaz ayları başına kadar şebeke faaliyetlerimizi tamamlayacağız. İzinlerin de çıkmış olmasıyla birlikte şehir giriş istasyonunu da kurup sisteme gaz verimine başlayıp ilçeye gaz kullanımına başlayacağız. Kamuoyunda zaman zaman yanlış anlaşılan konularda çözülmüş olacak. Çarşamba'da doğal gazın dağıtımının gecikmesinde belediyemizin ve belediye başkanımızın bir etkisi yoktur. Bununla ilgili sorunların çözümün birlikte sağlayacağız" diye konuştu.

"DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI DOĞU YAKADA DEVAM EDECEK"
AKSA Doğalgaz Şirketi'nin Çarşamba'ya doğal gaz verilmesiyle ilgili çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "İlçemize doğal gaz verilmesi konusunda bir takım aksamalar yaşadık. Bu süreç içerisinde gelişmeleri değerlendirmek ve önümüzdeki yol haritamızı netleştirmek bir planlama yapmak üzere bugün bir araya geldik. Aksa şehrimizin batı yakasındaki hat çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı, doğu yakadaki hat çalışmalarının da en yakın zamanda tamamlanması hedefleniyor. İlçemizin biran önce doğal gaza kavuşmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

16.01.2013 14:44:11 TSI

Editör: Wan Haber