Çarşamba Ticaret Meslek Lisesi, deprem riskine karşı güçlendirme çalışması yapılması için boşaltılıyor.
Çarşamba Ticaret Meslek Lisesi'nde, Samsun İl Özel İdaresi'ne bağlı Depreme Karşı Dayanıklılık Denetleme Kurulu tarafından yapılan denetleme sonucunda okulun duvarlarında ve zemininde meydana gelen çatlaklıklar sebebiyle okulun tadilata alınması kararlaştırıldı.
Samsun İl Özel İdaresi'ne bağlı yetkililerin yaptıkları incelemenin ardından yapılan ihaleyle birlikte dolayı boşaltılan Çarşamba Ticaret Meslek Lisesi ise ikinci yarıyılı farklı bir okulda geçirecek. Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen talep doğrultusunda okulun ikinci yarı yılda derslerine Çarşamba'da geçen yıl hizmete başlayan Mehmet Akif Ersoy okulunda devam etmesi bekleniyor.
Okul Müdürü Hasan Topal yaptığı açıklamalarda, "Okulumuzun duvarlarında ve zemininde bulunan çatlaklar sebebiyle depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacak. Tahmini olarak 7-8 ay sürecek olan güçlendirme çalışmasının 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesini planlıyoruz. Bu 7-8 aylık dönemde aktif eğitim hizmetimize farklı bir okulda devam edeceğiz" dedi.
(EŞ-SLH-Y)

25.01.2013 18:11:44 TSI

Editör: Wan Haber