DİYARBAKIR - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), yaptığı yazılı açıklamayla Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin Diyarbakır'a getirilecek cenazelerini sahiplenme çağrısı yaptı. "Paris'te alçakça katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşlar Kürdistan'ın kalbi Amed'e geliyor" denilen açıklamada, "Bir Kürt destanı, şiiri, romanı olacaksa bir halkın görebileceği bütün zulümleri bedeninde yaşayan Sakine Cansız yoldaş bunun adı olacaktır. Biz kadınlar onun ruhunun coğrafyasında adı Kürdistan, adı kadın, adı dağlar olan bir ülkeyi bulduk. En güzel devrimcilik, en yiğit kadınlık, en direnişçi Kürtlük ondan öğrenildi. Kürdistan güzelliğinin özgürlük kelamı Sakine Cansız yoldaşın katledilmesi sonsuz acıdır. Sakine yoldaş şahsında Başkan Apo, Kürt kadınları ve özgürlük hareketi vurulmuştur. Vurulan, katledilmek istenen Kürdistan toprağının özgür siyasi iradesidir" ifadelerine yer verildi.

'Newroz ruhuyla şehitlerimizle buluşalım'

Açıklamada, "Rojbin yoldaş sürgün vermiş, özgürlük ağacının Fidan'ıdır. Güneş kokulu, güneşi gören kadın özgürlük mücadelesinin kadrosu olarak hasretini çektiği toprağına dönüyor. Yangın şehri Lice'nin soylu kızı Leyla yoldaş karanlık gecelerden geçmiş halkının bağrına kavuşacaktır" denilerek, 3 Kürt kadınının büyük buluşma yolculuğuna çıktığı kaydedildi. DÖKH'ün bu katliamın hesabını cenazeleri görkemli bir şekilde karşılayarak soracağı belirtilen açıklamada, "Türk gladyosu ve uluslararası komplocu güçlerin bu alçak saldırısının hesabını sormak temel görevimizdir" denildi.

'Çarşamba günü hayatı durduralım'

AKP hükümetinin "Görüşmelerde operasyonlar da devam edecek" sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar aktarıldı:
"Bu söylem her türlü provokasyon ve sabotajın politik olanaklarının oluşturulmasıdır. Bu nedenle bu politik yöntemin amacının tasfiye konsepti olduğu görülmektedir. Kürt sorununun demokratik çözüm iradesi eğer AKP hükümetinde var ise öncelikle hiçbir operasyon ve çatışma süreci içine girmeyeceğini beyan etmelidir. Ve Paris saldırısının aydınlatılmasında öncelikli sorumluluğu olduğunu bilerek hareket etmelidir. Bu yaklaşım gelişmediği taktirde biz kadınlar için birinci fail AKP hükümeti olacaktır. Bu temelde, bu katliamın hesabını sormak ve şehitlerimizi en görkemli biçimde karşılamak için tüm Kürt kadınlarını karşılama törenine çağırıyoruz. Bu katliamı gerçekleştirenler bilmelidir ki amaçları ve mesajları her ne ise biz bu amaç ve mesajı çoktan anlamsızlaştırdık. Tek anlam ve mesajımız vardır; önderliği ile özgürlüğe yürüyen Kürt kadınları özgür Kürdistan'da buluşacaktır. Hepimiz Sakine, Fidan ve Leyla olduk. Çarşamba günü hayatı durduralım. Okulları boykot edelim. Newroz ruhuyla şehitlerimiz ile buluşalım. Nasıl ki Sakine yoldaş zulmün ve zalimin yüzüne tükürüp ah etmediyse biz kadınlar da öyle zalimin yüzüne tükürüp ah etmeyelim"DİHA

Editör: Wan Haber