Pendik'te bir banka şubesinden 80 bin TL çalan çarşaflı banka soyguncuları yakalandı. 2 zanlı adliyeye sevkedilirken, soygunun güvenlik kamera görüntüleri de yayınlandı
Edinilen bilgilere göre olay 14 Kasım 2012 tarihinde Bahçelievler Mahallesi Aydınlı Caddesi üzerindeki bir banka şubesinde meydana geldi. Kenan C. (26) ile Mustafa B. (31) çarşaf giyerek bankadan 80 bin TL para çalarak kayıplara karıştı. Silahlı soygunla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube dedektifleri uzun süren takip sonucunda iki şüpheliyi Pendik'te yakaladı.
OLAY YERİNDE TATBİKAT YAPMIŞLAR
Asayiş Şubesi'nde sorgulanan zanlıların, soygun öncesi tatbikat yaptığı ortaya çıkıt. Zanlılar soygun yapmadan önce banka yakınlarında polise asılsız ihbar vererek olay yerine kaç dakika da geldiklerini hesap ettikleri öğrenildi. Olay yerine 3 dakikada polisin geldiğini gören zanlılar bunu soygunda uyguladılar. Bankada sadece 1 dakika kalan zanlılar, daha sonra hemen paraları alarak kayıplara karıştılar.
POLİS ÇARŞAF SATILAN YERLERDE SORUŞTURMA YAPTI
Olayı soruşturan Asayiş Şube dedektifleri, soygunda kullanılan çarşafların nereden alındığını araştırdı. Pendik civarındaki mağazalara tek tek giden polis, işletme sahiplerine bir erkeğin çarşaf alıp alamadığını sordu. Yapılan soruşturma sırasında Kenan C'nin bir mağazaya gelerek yengesine çarşaf alma bahanesiyle alışveriş yaptığı görüldü. Soygunu gerçekleştiren iki zanlı bankaya 4 kilometre uzaklıktaki aynı apartmanda altlı üstlü komşu oldukları öğrenildi. Zanlılardan Mustafa B. bir şirketin yemek işlerine baktığı ayrıca Açık Öğretim Fakültesinde öğrenci olduğu söylendi. Kenan C.'nin ise mevsimlik garson olduğu söylendi.
POLİS EŞKÂLLERİNİ ARACIN PLAKASINDA BULDULAR
Polis olaydan sonra güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Zanlıların yüzlerini tam teşhis edemeyen güvenlik güçleri güvenlik kamerasından gördükleri olayda kullandıkları aracın plakasından yola çıkarak zanlıları ele geçirdi. Şüpheliler olayda kullandıkları aracın kiralık olduğu ve plakasının da sahte olduğu ortaya çıktı. Polis yakaladığı iki şüpheliyi emniyette getirirken soygunda çalınan paranın yaklaşık 36 bin TL'sini ele geçirdi. Şüpheliler 36 bin TL'yi aynı gün bir banka hesabına yatırdığı öğrenildi. Zanlılar paranın çoğunu eğlence mekânlarında harcadıkları ortaya çıktı. Şüphelilerden Kenan C.'nin uyuşturucu kullanmaktan kaydı bulunurken emniyetteki işlemleri biten iki zanlı adliyeye sevk edildi.
BANKA SOYGUNU GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Pendik'te yaşanan silahlı soygun, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Soyguncular siyah çarşaf giyerek bankaya giriyorlar. Önce banka güvenlik görevlisinin silahını alarak etkisiz hale getiriyor. Zanlılar ardından veznelere yönelirken bir vezne memuru korkutan masa altına giriyor. Bankaya gelen vatandaşların bazıları kaçarken bazıları ise kendini korumak için yere yatıyor. Soygunculardan biri etrafı kontrol ederken diğeri ise kasalardan paraları torbaya dolduruyor. Bu esnada banka görevlisi bir bayan olayları şaşkınlıkla izliyor. Paraları torbaya dolduran iki zanlı olay yerinden uzaklaşırken banka görevlisinden biri girdiği masa altından çıkarak polise haber veriyor. Zanlılardan biri üstündeki çarşafı çıkardıktan sonra elindeki para dolu torbayla olayda kullandıkları araca bindiği görünüyor.
(ÖFA-ÖK-Y)

01.12.2012 14:36:59 TSI

Editör: Wan Haber