Rıdvan Can

Özalp Hazine köyünde oturan, 9 çocuk sahibi, işsiz, hiç bir yerden geliri bulunmayan Ahmet Bürkev sara hastası 6 yaşında oğlu Ercan Bürkev'in tedavi edilmesi için ilgililerden yardım bekliyor.  


Tek isteğinin oğlunun sağlığına kavuşması olduğunu belirten Yeşil Kart sahibi baba Ahmet Bürkev , "6 yaşındaki oğlum Ahmet Bürkev sorunlu doğdu. Oğlum krize girdiği zaman 48 saat bayılıyor, uyanamıyor.  Hepimiz üzülüyoruz, ağlıyoruz.  Doktorlara götürdüm oğlumun epilepsi hastası olduğunu söylediler.  İşsizim hiçbir gelirim yoktur. 3-4 yıldır oğlumun sağlığına kavuşması için imkansızlıklar içinde Özalp Hazine köyünden gelerek kapı kapı geziyorum. Sadece yeşil kartım var.  Oğlumu en son Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne götürdüm 11 gün hastanede yatırdılar. Tedavisi için Ankara'ya götürmek istiyorum.  Ancak hiçbir imkanım yoktur. Valimiz Münir Karaloğlu'ndan yardım bekliyorum. " dedi.

 
Çaresiz baba Ahmet Bürkev,  " Doktorlar oğlun 10 yaşına kadar böyle olacak. 10 Yaşından sonra düzelebilir, hastalığı daha da ilerleyebilir dediler.  Özalp Kaymakamlığı ulaşım giderlerime yardımcı oluyor.  Ben devletimizden çocuğumun sağlığına kavuşması için yardım istiyorum." şeklinde konuştu.

*vansesi

Editör: Wan Haber