17-25 Aralık operasyonları sonrası görevden alınan İstanbul'un eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın dün ifade verdi.

Selam Tevhid soruşturmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dâhil birçok üst düzey siyasetçi ve kamu görevlisinin telefonlarının dinlemeye alındığı ortaya çıkmıştı. Soruşturmayla ilgili açılan ‘kumpas’ soruşturmasında, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın dinlendi.

BÖYLE BİR ŞEYE İLK KEZ ŞAHİT OLDUM

Al Jazeera’nın haberine göre Hüseyin Çapkın ifadesinde şunları söyledi: “Yaklaşık 30 yıl emniyet müdürü olarak görev yaptım. Emniyet müdürünün haberi olmadan soruşturma başlatma ve operasyon yapma olaylarına ilk kez şahit oluyorum” dedi.

KENDİMİ KANDIRILMIŞ HİSSEDİYORUM

Türkiye tarihinde daha önce böyle bir durumun gerçekleşmediğini ifade eden Çapkın, “Bugüne kadar olanları, basında ve kamuoyunda tartışılanları gördüğümde maalesef kendimi kandırılmış bir polis müdürü olarak görüyorum.”

HİÇBİR ZAMAN ÖNÜME GELMEDİ

“Selâm Tevhid” soruşturmasının başladığı tarih olan 2010’da İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yaptığını belirten eski Vali Hüseyin Çapkın, dinleme ve izleme kararlarının hiçbir zaman emniyet müdürünün önüne gelmediğini söyledi.

BÖYLE BİR DURUMA MÜSAADE ETMEZDİM

Soruşturmanın hiçbir aşamasında bilgilendirilmediğini ve dosyanın 17 Aralık döneminde adliyeye intikâl ettirildiğinden haberi olmadığını ifade eden Çapkın, şöyle devam etti: “Eger başka bir amaçla ve hukuk dışı bir şekilde ülke menfaatlerine aykırı dinlemelerin yapıldığından haberim olsaydı veya ilgili birim sorumluları bana bu konuyla ilgili bilgi verseydi, hukuken ve yasal çerçevede derhâl müdahale eder ve bu durumu engellerdim. Böyle bir şeye asla müsaade etmezdim.”

Dönemin emniyet müdürü olan Hüseyin Çapkın, 17-25 Aralık darbe girişimi ile ilgili de tanık olarak dinlenilmişti. Çapkın, bu soruşturmalardan da haberinin olmadığını söylemişti.

Editör: Wan Haber