Sumitomo Rubber Industries firması Ceo'su Norifumi Fujimoto, Sumitomo Rubber Industries Ltd. ile Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firmalarının ortaklaşa yapacağı lastik fabrikasının ilk üretimini 2015 yılında yapılacağı açıklandı.
Japonya'nın ünlü lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industries Ltd. ile Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firmalarının Tüney bölgesine yapacağı 500 milyon dolarlık yatırımla ilgili Çankırı Valiliği'nde bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Sumitomo Rubber Industries firması Ceo'su Norifumi Fujimoto ile Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firması Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Mustafa Özcan katıldı.
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, tek amaçlarının Çankırı'ya yatırımcılar çekerek, Çankırı'yı kalkındırmak olduğunu söyledi. Özcan, OSB çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise kalkınmada her geçen gün bir adım daha ileriye gittiklerini belirterek, "Türkiye'nin şu andaki fotoğrafı, her geçen gün ileriye giden ve gelişen bir ülke konumundadır. 2023 yılında Türkiye, dünyanın en güçlü ilk 10 ülkesi arasına girecektir. Bu fotoğraf sadece buradan değil, dışarıdan
da bu şekilde gözükmektedir. OSB'ye yatırım yapacak firmaların merkezleri Çankırı'da kurulacak. Sumitomo Rubber Industries Ltd. ile Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firmaları Çankırı Ticaret Sanayi Odası ve Çankırı Vergi Daireleri'ne kayıt yaptırdı. Bu Çankırı açısından olumlu bir gelişmedir. Vergi Dairesi Müdürü şirketin Çankırı'nın en büyük gelir kaynağı olacağını söyledi. Bu işi alnımızın akıyla tamamlıyoruz. Tabi ki bu bir kişinin yapacağı iş değildir, bu iş ekip işidir. Bu işte emeği geçenlere ayrı ayrı şükranlarını sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi firması Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Mustafa Özcan da şirket olarak tüm resmi işleri tamamladıklarını ve 18 Şubat tarihinde şirketi faaliyete geçirdiklerini söyledi.
Yapılacak yatırım ile iç ve dış pazarların hareketleneceğini belirten Özcan, "Bu şirket ile Türkiye'de Çankırı adı ön plana çıkacaktır. Çankırı var olduğu sürece yatırımlarımız artacak devam edecektir. Ben kurulum aşamasında emeği geçen başta milletvekilimiz Hüseyin Filiz olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnanın bu firma hem Türkiye'ye, hem de Çankırı'ya çok şey katacaktır" diye konuştu.
Tercümanı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Sumitomo Rubber Industries firması Ceo'su Norifumi Fujimoto ise Çankırı'ya yapılan yatırımın Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması açısından büyük bir adım olduğunu ifade etti. Şirket merkezinin Çankırı'da olduğunu dile getiren Norifumi Fujimoto, "Çankırılılarla güç birliği içerisinde önümüze çıkan tüm sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum. Şirketimiz tam kapasite ile başlamaya çalıştığında 3 bin kişi istihdam edilecek" diye konuştu.
İlk üretimin 2015 yılının Temmuz ayında gerçekleşeceğini sözlerine ekleyen Norifumi Fujimoto, farklı markalarla yeni lastikleri 2015 yılında piyasaya sürüleceğini açıkladı.
(MT-BÖ)

19.02.2013 19:39:50 TSI

Editör: Wan Haber