Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, "Gençler bizim geleceğimiz değil, bugünümüzdür. Çünkü biz 2023 vizyonumuza katkı sağlayan, öneren, eleştiri yapan bir gençlik arzu ediyoruz" dedi.
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Çankırı Karatekin Üniversitesi Sivil Toplum ve Sosyal Projeler Topluluğu tarafından düzenlenen "2023 Vizyonunda Gençlik" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Konferansta bir konuşma yapan Doç. Dr. Yusuf Tekin, Türkiye'nin parmakla gösterilen bir ülke haline gelebilmesi için gençlere büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.
Bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalarda gençlik ve sporun ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Tekin, "Biz 2023 vizyonumuzda bu toplumun medeniyetlerine, geleneklerine, kültürüne uygun görüşle hareket eden bir gençlik arzu ediyoruz. Bu nedenle bakanlık olarak gençlik ve spora ayrıca önem veriyoruz. 2 ayrı alana, ayrı ayrı önem veriyoruz. Gençler bizim geleceğimiz değil, bugünümüzdür. Çünkü biz 2023 vizyonumuza katkı sağlayan, öneren, eleştiri yapan bir gençlik arzu ediyoruz. Bize öneriler getirin, 2023 hepimizin Türkiye'si olsun. Geleceğin Türkiye'sini birlikte inşa edelim" diye konuştu.
Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukların toplumda bir önyargı oluşturduğunu dile getiren Tekin, bugün demokrasi ile bezenmiş bir toplumda yaşandığını savundu. Gençleri de buna göre yetiştirmeye gayret ettiklerini dile getiren Tekin, geçmişte yaşanmış olumsuzlukların üzerine, hoşgörü inşa etmeyi planladıklarını, kendi yaşadıklarının çocuklarının yaşamamasını istedi.
Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Tekin, bir öğrencinin beyin göçleri ile ilgili sorusu üzerine, beyin göçlerinin son yıllarda azalma eğilimine girdiğini söyledi.
Sınav sistemiyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Tekin, "Ben sınav sistemi konusunda sizinle aynı fikirdeyim. 2 3 yıllık bir süreç içerisinde KPSS haricindeki sınavların kaldırılacağını düşünüyorum. KPSS ise seçim noktasında objektiflik getirdiği için daha iyisi yapılana kadar en iyisidir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
100. Yıl Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve STK temsilcileri ile öğrenciler izledi.
(MT-BÖ)

13.12.2012 17:45:11 TSI

Editör: Wan Haber