Çankırı'da toprakla buluşturulacak olan 18 milyon fidan için ilk adım atıldı.
Çankırı Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Çankırı 28. Mekanize Piyade (Barış Gücü) Tugay Komutanlığı işbirliği ile dikimi hedeflenen 18 milyon fidan için protokol imzalandı.
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman'ın da katıldığı Kentpark alanındaki Ağaç Bayramı törenlerinde Çankırı'yı 18 milyon fidan ile buluşturmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'nın çehresini değiştirecek projenin startını makamında düzenlediği basın toplantısıyla verdi.
Çankırı'nın çıplak tepelerinin yeniden hayat bulması ve adeta bir gelin gibi süslenmesi için üçlü protokol imzalayarak çalışmaları başlattıklarını belirten Başkan Dinç "Şehrin belirlenen alanlarında 13 bin dönüm alanı ağaçlandıracağız. Bununla ilgili 6 aylık ciddi bir çalışma gerçekleştirildi. Hedefimiz 7-8 yıl içinde Çankırı'yı 18 milyon fidanla buluşturmak. Çalışmanın ilk etabında bu yıl 1 milyon 100 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. 5 yıl sonra Çankırı'da açık alanların yeşil bir örtü ile kaplandığını göreceksiniz. Ağaçlarımız 5 yıl sonra "Ben buradayım!" diyecek." diye konuştu.
Esentepe Köprüsü ve Taşkın Koruma Tesisleri'nin ihalesinin gerçekleştiğini ve Tatlıçay ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini anlatan Başkan Dinç, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında belediyenin üzerine düşen sorumlulukları büyük bir titizlik ve ivedililikle yerine getireceklerini ifade ederek "Makine ve ekipmanlarımızla destek vereceğimiz gibi ihtiyaç halinde daha fazlasını da almaya hazırım. Ağaçlarımızın bakım ve korunmasını da sağlayarak ağaçları belli dönemlerde 5 defa sulayacak ve yılda 2 kez otlardan arındıracağız. Bu işe inat ettik, gövdemizi koyduk" dedi.
Çankırı Orman İşleri Müdürü Sami Yılmaz da yaptığı kısa konuşmada Çankırı'nın toprak kalitesi bakımından sıkıntılı olduğunu, bu anlamda büyük bir riske girdiklerini belirterek " Onlar kurursa, biz dikeceğiz. İnat ve azimle başaracağız. Valimizin de söylediği gibi zoru başarırız, imkânsız biraz zamanımızı alır " diye konuştu.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, basın toplantısı sonunda, dikilen ağaçların korunması ve bakımı ile ilgili Çankırılılardan büyük duyarlılık beklediklerini kaydetti.
(MT-BÖ)

13.02.2013 18:30:13 TSI

Editör: Wan Haber