Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılında Çankırı'da toplam 16 bin 818 kişiye 5 milyon 980 bin lira nakdi yardım yapıldığını açıkladı.
Çankırı Valiliği Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının merkez ve ilçelerde aylık periyodik pay tutarının 403 bin lira olduğunu belirterek, "Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, muhtaç durumda olan ailelere ve eşi vefat eden kadınlarımıza yönelik çeşitli çalışmalarımız devam ediyor. Sosyal devlet olmanın gereğini layıkıyla yerine getirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.
İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012 yılında Çankırı'da toplam 16 bin 818 kişiye 5 milyon 980 bin lira nakdi yardım yapıldığını açıklayan Vali Özcan, "Yapılan yardımların tamamını vakıf mütevelli heyeti belirliyor. Yani ben vakıf müdürünü çağırıp, şuna yardımda bulunun diyemiyorum. Profesyonel bir ekip kararlarını veriyor ve yardım yapacak kişileri oluşturuyorlar. Bu anlamda tüm ihtiyaç sahiplerinin isteklerine cevap veriyoruz" diye konuştu.
Engellilere yönelik çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü de ifade eden Vali Özcan, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek, "Bugün burada oturuyoruz, ama yarına kimsenin garantisi yok. Bu anlamda herkesin elinden geldiği ölçüde yaşlılarımıza ve engellilerimize destek olması gerekiyor" şeklinde konuştu.
İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya da kent merkezinde 12 personelle hizmet verdiklerini ve amaçlarının ihtiyaç sahibi tüm bireylere ulaşmak olduğunu kaydetti.
(MT-BÖ)

17.01.2013 17:28:47 TSI

Editör: Wan Haber