Çankırı'ya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulumu çalışmalarında sona yaklaşıldı.
AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, OSB çalışmaları ve Japonya'nın ünlü lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industris firmasının Tüney bölgesine yapacağı 500 milyon dolarlık yatırımla ilgili çalışmalar hakkında İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalar da bulundu.
Geçtiğimiz günlerde OSB için bir müteşebbis heyeti oluşturulduğunu açıklayan Filiz, amaçlarının Çankırı'ya yatırımlar çekerek, Çankırı'yı kalkındırmak ve cazibe merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.
Yıllardır başkent Ankara'nın gölgesinde kalan Çankırı'nın gelişemediğine dikkat çeken Filiz, "Artık kentteki çarkı çevirmenin ve bu geri kalmışlığı gidermenin zamanı gelmiştir. Kurulacak OSB ile Çankırı aydınlık geleceğine doğru emin adımlarla ilerleyecektir" dedi.
OSB alanının kurulması için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Filiz, Çankırı'ya sanayi alanı oluşturacaklarını dile getirdiklerinde bu söylemin bazılarına inandırıcı gelmediğine vurgu yaptı.
Şahsında bu işi beceremeyeceğine dair söylemlerde bulunulduğunu hatırlatan milletvekili Hüseyin Filiz, "Niyetimiz halis olunca, önümüzde hiçbir engel duramadı. Ekip arkadaşlarımızla birlikte oradan oraya koşturduk ve alanı bu aşamaya getirdik. Milletvekili olmaktaki tek amacım, memleketime yitik günlerini unutturarak, işsizliğin kalmadığı ve ekonomik yönden güçlü bir Çankırı oluşturmaktı. OSB ile inşallah bunların tamamı gerçekleşecek ve Çankırı güçlü ekonomisiyle model bir kent haline gelecek" ifadelerini kullandı.
JAPON YATIRIMCILARI ÇANKIRI'YA GETİRECEĞİZ
OSB alanına Japonya'dan güçlü yatırımcıların yatırım yapacağını dile getiren Filiz, "Japonlarla görüşmelerimiz aralıksız olarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Japonya Büyükelçisi Başkâtibi Makoto Furukawa beni ziyaret ederek Çankırı ile ilgili çeşitli bilgiler aldı. Ayrıca Japonya Büyükelçisi de bizzat gelerek alanda inceleme yaptı. Şu anda Japonya'da alanla ilgili çalışma yürütüyor, yatırımla ilgili fikir alışverişinde bulunuyorlar. Yani Japonya'da bile Çankırı konuşuluyor" şeklinde konuştu.
Çankırı'da çözüm bekleyen sorunlarla ilgili çalışma yaparken diğer taraftan sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal tüm çalışmaları da destekleme gayreti içerisinde olduklarını anlatan Filiz, Karatekin Üniversitesi ve Çankırı Belediyesi'nin çalışmaları için bakanlıklardan ek bütçe tahsis ettirildiğini açıkladı.
Çankırılıların her zaman kendisine ulaşabileceğini belirten Filiz, "Bu göreve talip olurken, sorumluklarını ve yükünü bilerek talip oldum. Kimse bana ulaşamadığını söyleyemez. Telefonum 24 saat açık. Kimin ne derdi, kimin ne sıkıntısı varsa gece gündüz demeden arayabilir"
(MT-BÖ)

10.12.2012 16:52:31 TSI

Editör: Wan Haber