Bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla Kayseri'ye gelen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve beraberindeki daire müdürleri, Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'ye kazandırdığı tesisleri gezdi.
İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kadir Has Stadyumu'nu ziyaret eden heyete burada Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel tarafından bir brifing verildi.
Brifingin ardından stadyumda gezi ve incelemelerde bulunan Çankırı Belediye Başkanı Dinç, Kadir Has Stadyumu'nun Türk sporu için büyük bir kazanım olduğunu söyleyerek başta Başkan Özhaseki olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
Stadtan çok etkilendiğini dile getiren Dinç, Kayseri'de gördükleri karşısında gurur duyduğunu sözlerine ekledi.
Gezi sonrası şeref defterini imzalayan Dinç'e Başkan Özhaseki tarafından Kayserispor forması armağan edildi.
Ardından Kayseri Kent ve Mimarsinan Müzesi'ni ziyaret eden Çankırı heyetine, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, şehir maketi üzerinden Kayseri'yi tanıttı.
Çankırı heyeti ayrıca Kent Müzesi'nde bulunan kiosklardan şehir hakkında çeşitli bilgiler de edindi.
Gezinin bir sonraki durağı Kadir Has Kongre Merkezi oldu. Burada Kongre Merkezi yetkilileri tarafından karşılanan Çankırı heyeti, tesisi büyük bir hayranlıkla gezdi.
Kongre Merkezi'nde yapılan önemli organizasyonlar hakkında bilgiler alan Çankırı Belediye Başkanı Dinç, gezi sonrası "Kayseri; ticaretiyle, doğal ve tabi güzellikleriyle, sosyal-kültürel yaşamıyla gerçekten görülmeye, gezilmeye değer, Türkiye'mizin önemli kentlerinden bir tanesi. Biz Çankırı Belediyesi olarak bütün yetkili, sorumlu arkadaşlarımızla beraber Kayseri'mizin bu güzelliklerini, bu özelliklerini görmeye geldik. Biraz önce görmüş olduğumuz dijital müze, gerçekten tema olarak çok farklı bir müze. İlk defa böyle bir müze ile karşılaşıyoruz. Şuanda içerisinde bulunduğumuz Kadir Has Kongre Merkezi de hakikaten önemli merkezlerden bir tanesi. Ben özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi tebrik etmek istiyorum. Çok farklı, çok özgün, çok güzel eserler Kayseri'mize kazandırmış. Tabi ki Kayseri'mizin marka kent olmasında O'nun ne kadar büyük emeğinin ve çabalarının olduğunu, hepimiz için örnek, vizyon sahibi bir başkan olduğunu biliyoruz. Kente katkılarını da görmüş olduk. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
(AÖ-Y)

08.02.2013 16:58:42 TSI

Editör: Wan Haber