Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen cam üfleme sanatı kursları başladı.
Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinden özümsenerek gelen ve unutulmaya yüz tutan cam üfleme sanatı, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından açılan kursta yetiştirilecek usta öğreticilerin ellerinde yeniden hayat bulacak.
Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi kursiyerlerinin bir araya geldiği programda; cam üfleme sanatçısı Feridun Pekeş tarafından uygulamalı olarak gösterilen Camın ateşle aşkı ve dansı, izleyenleri hayran bıraktı.
Uzay Düğün Salonunda gerçekleşen programa katılan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırılı kadınları insanların ilgi göstereceği farklı bir sanatla buluşturduklarını belirtti.
Kadınlara yönelik faaliyetlere verdikleri önemi vurgulayan Dinç, Çankırılı kadınlara 4 farklı noktada hizmet verdiklerini ifade ederek "Daha kapsamlı, daha fonksiyonel alanlarda sizlere hizmet verme adına 80. Yıl Kültür Parkı içinde yaptırmakta olduğumuz Kültür Merkezi inşaatı devam ediyor. Orası 3 bin 500 metre kare kapalı alanda; içinde yüzme havuzu gibi bölümlerin bulunduğu çok amaçlı bir merkez olacak. Bizim ölçeğimizdeki belediyeler ile ekonomik ve nüfus anlamında iki üç katı büyüklükte olan belediyelere bakın, eğer bizim kadar hanımlara önem veriyorlarsa ben bu görevi bırakacağım. Biz bu işe çok önem veriyoruz" dedi.
Nitelikli insan yetiştirenlerin kadınlar olduğunu anlatan Başkan Dinç, "Hanımlarımız ne kadar donanımlı, birikimli, becerikli ve çalışkan olurlarsa; yetiştirdikleri insanlar da toplum için yararlı olurlar. Her zaman önemsediğim bir söz vardır: Ülkemizin ve insanlığın geleceği hanımlarımızın hünerli ellerindedir." diye konuştu.
Konuşmasının ardından cam üfleme tezgahına geçen Başkan Dinç, yüksek ısıda eriyen camı üfleyerek şekil verdi.
(MT-BÖ)

14.01.2013 17:44:29 TSI

Editör: Wan Haber