Çankaya Belediyesi, kendilerine e-posta ve telefon yoluyla ulaşan Çankayalıların taleplerini karşılıksız bırakmıyor.
Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çankaya Çözüm Merkezi ve Halkla İlişkiler Birimi, 2012 yılı boyunca kendilerine telefon ve e-posta yoluyla ulaşan 12 bin 338 vatandaşın talebine cevap verdi.
Halkla İlişkiler Birimine e-posta ile gelen, doğrudan başvuruları ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) yoluyla gelen başvuruları ilgili müdürlüklere ilettiklerini ve bu müdürlüklerden gelen yanıtlarla vatandaşa dönüş yaptıklarını bildiren yetkililer, yıl boyunca 2 bin 734 kişiden gelen talebin 2 bin 320'sine yanıt verildiğini, 414'ün de müdürlüklerce işleme alındığını belirttiler.
Vatandaşların sırasıyla Fen İşleri, Zabıta, Park ve Bahçeler, Veterinerlik Müdürlüklerinin faaliyet alanları ile ilgili talepleri olduğu bilgisini veren Halkla İlişkiler Birimi, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla gelen 416 başvuruya yanıt verildiği bilgisini verdi.
Çankaya Çözüm Merkezi'ne ağırlıkta telefon aracılığıyla ulaşan 9 bin 604 vatandaşın taleplerinin de 8 bin 728'i yanıtlanarak 876'sı işleme alındı. İşleme alınan talepler üzerinde ilgili birim müdürlükleri tarafından çalışma yapıldığını bildiren yetkililer, vatandaşların genellikle huzur ve düzen bozan davranışlarla karşılaştıklarında belediyeyi aradıklarını belirttiler. Vatandaşın genellikle Zabıta Müdürlüğü faaliyet alanına yönelik taleplerde bulunduğunu ifade eden yetkililer, bunu sırasıyla Fen İşleri, Temizlik ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüklerinin takip ettiği açıklamalarında bulundular. Yetkililer, Çankaya Çözüm Merkezi'ne gelen taleplerde Çankaya Yıldız ve Dikmen bölgelerinin ağırlıkta olduğunu da eklediler.
Çankayalılar Çankaya Çözüm Merkezi için 444 06 01 numaralı telefonu arayarak ve [email protected] ile Halkla İlişkiler Birimine ait [email protected] e-posta adreslerinden ulaşarak taleplerini iletebiliyorlar.
(BK-ÖZ-Y)

25.01.2013 12:57:08 TSI

Editör: Wan Haber