Çankaya Belediyesi Sevgi Etüt Merkezi'nde etüt alan ilkokul öğrencileri, planetaryum yöntemiyle bilimsel film izleyerek uzay heyecanı yaşadılar.
Yarı yıl tatilinin devam ettiği şu günlerde, Çankaya Belediyesi bünyesindeki etüt merkezlerinde etüt alan ilkokul öğrencileri, uzay ve evren hakkında bilgiler veren bir belgesel film izlediler. Çocukların eğitimlerine sömestr tatilinde de katkıda bulunan Çankaya Belediyesi, opto-mekanik bir projeksiyon ile yansıtılan uzay belgeselini farklı bir atmosferde izlemenin tadını çıkarmalarına vesile oldu.
Planetaryum adı verilen özel bir yöntemle, insanların içine girerek uzayı ve evreni bire bir 360° ve detaylı olarak izleme imkanı sağlayan kubbe tavanlı salon, çocuklarda 3 boyutlu film algısı yarattı. Merkeze konuşlandırılmış opto-mekanik bir projeksiyon cihazı ile yansıtılan "yıldızlar" ve "iklim değişiklikleri" ile ilgili iki bilimsel film, çocuklara tıpkı uzay seyahati yaşanıyormuş gibi bir heyecan verdi. Film gösteriminde, uzay ve evrenle ilgili bilinmeyenler hakkında çocuklarda merak uyandırıp, onları araştırmaya ve bilimsel düşünmeye sevk etmek amaçlandı.
(BK-ÖZ-Y)

07.02.2013 15:54:59 TSI

Editör: Wan Haber