Çankaya'da Maltepe Umut Gündüz Bakımevi'ndeki 26 çocuk, Maltepe semtinde pazara giderek hem pazarcılık mesleğini yakından tanıdılar hem de alışveriş yaptılar.
Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı gündüz bakımevlerinde bir yandan çocuklara üst düzeyde eğitim verilirken bir yandan da çocukların yaratıcılıklarını geliştirecek aktivitelerle hayata hazırlanmaları sağlanıyor. Çankaya bölgesinde eğitim veren 8 gündüz bakımevinden birisi olan Maltepe Umut Gündüz Bakımevi'nde 6 yaş grubundan 26 çocuk "Meslekleri Tanıyalım" eğitimi çerçevesinde Maltepe Semti'nde yer alan sebze ve meyve pazarına giderek hem pazarcılık mesleğini yakından tanıdılar hem de alışveriş yaptılar. Çocuklar, pazarda kendi biriktirdikleri harçlıklarıyla alışveriş yaparken kendi başlarına bir işi başarmanın mutluluğunu yaşadılar. Gündüz Bakımevinden pazar yerine giderken karşıdan karşıya geçen çocuklar trafik kurallarına uyarak büyük bir sorumluluk örneği gösterdiler.
Alışveriş sırasında esnafla sıkı bir pazarlık içine giren çocuklar, aldıkları sebze ve meyveleri akşam evlerine götürmek yanlarına aldılar. Her gün farklı bir meslek alanında eğitim alacak olan çocuklar, pazarcılık mesleğinin yanı sıra doktorluk, hemşirelik, aşçılık gibi alanlarda da eğitim görecekler.
Bu tür eğitimlerin çocukların gelişiminde ve hayata karşı sorumluluk alma yönünde büyük önemi olduğunu ifade eden Maltepe Umut Gündüz Bakımevi sorumlusu Ayten Yüksekdağ, "Çocuklar gezilerde gözlem yapma, inceleme ve merak duygularını giderme konularında deneyim kazanıyorlar, toplumda sıra bekleme, başkasının hakkına saygı duyma ve çevresindeki güzelliklerin farkına varma konularında bu tür eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu tür alan gezileri çocukların zengin deneyimler kazanmasına ve olumlu tavırlar geliştirmesine yol açarken bizim de eğitimciler olarak amacımız çocukların yaşayarak öğrenip kalıcı bir eğitim almalarını sağlamak" diye konuştu.
(BK-ÖZ-Y)

04.02.2013 14:35:53 TSI

Editör: Wan Haber