Çankaya Belediyesi, kurduğu kriz masasıyla Ankara'da etkili olan yoğun kar yağışına anında müdahale etti.
Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'nde kurulan Kriz Masası'nı ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, karla mücadele eylem planının bir parçası olan kriz merkezinde bir yandan meteoroloji verileri ve uydu görüntüleriyle, bir yandan da araç takip sistemi ve sosyal medya üzerinden vatandaşların sorunlarına anında müdahale edilecek bir sistemin olduğunu belirtti. Valilikten MOBESE kayıtlarıyla ilgili olumlu yanıt alamadıklarını ifade eden Tanık, kendi bölgelerinde bulunan yerlerde kamera sistemini faaliyete geçirmeyi düşündüklerini, bu şekilde bölgelere hakim olmayı planladıklarını söyledi. Çankaya'nın Ankara'nın en fazla yağış alan ve en yüksek bölgesi olduğunu hatırlatan Tanık, Çankaya bölgesinde yer alan 4 bine yakın sokağın belirli bölgelerinde 5 adet tuz çadırı ve 2 adet tuz hangarı bulunduğunu, bunların dışında Dikmen'den başlayarak çeşitli bölgelerde 500 adet tuz varili ile sokaklara anında müdahale edeceklerini belirtti. Bu sene tuz miktarında, ekipmanlarda ve kar yağışına müdahale edecek personel sayısında belirgin bir artışa gittiklerini dile getiren Tanık, "5 bin ton tuz ve magnezyum katkılı 50 ton solüsyon ile kaldırımların vatandaşlar için çile haline dönüşmesine engel olacağız" dedi.
Tanık, kapanan yollarda 10 unimog, 5 grayder, 5 ön kar bıçaklı bekoloder, 2 loder, 2 ekskavatör, 2 forklift, 10 kamyon, 10 kamyonet, 10 kaldırım küreme aracı ve 20 kaldırım tuz serim aracı ile çalışmalarını sürdüreceklerini iletti. Kurdukları sistemle sokaklarda analiz yaptıklarını, hangi sokağın ne durumda ve nasıl bir yapıya sahip olduğu konusunda bilgi sahibi olduklarını belirten Tanık, "Müdahale edilmesi acil olan sokakları kırmızı renk ile ifade ediyoruz. Tuz çadırlarının bulunduğu yerleri ise yeşil renk ile belirtip bölgelerde bulunan tuz çadırlarında yer alan tuz miktarını kontrol altında tutma imkanımız bulunuyor" dedi.
Karla mücadele konusunda vatandaşların da dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Tanık, apartmanlara ve site sakinlerine 'Buzlanmadan Tuzlayalım' yazılı broşür dağıttıklarını, ayrıca belediyenin web sayfasına bölgelerinde hangi ekibin nerede kaç kişiyle çalıştığını belirten bilgilendirme yazısı koyduklarını sözlerine ekledi.
Kriz masası ziyaretinin ardından Çankaya'nın dik bölgelerini ve merkeze uzak semtlerini gezen Başkan Tanık, uğradığı Dikmen, Beytepe, Ümitköy'de vatandaşlarla sohbet etti. Kapısının önünü süpüren bir vatandaşın 'Başkanım biz kapımızın önünü temizlemeden sizden nasıl hizmet bekleriz' demesi üzerine Tanık, "Bu anlayışa hizmet etmek hepimizi mutlu ediyor, coşkulandırıyor" diyerek teşekkür etti. Esnafları da ziyaret eden Tanık, semtlerde sabaha karşı başlayan çalışmalar neticesinde olumsuzluk yaşanmadığını, Çankayalıların bu kış da kara teslim olmayacağını söyledi.
(BK-CC-Y)

17.12.2012 13:35:09 TSI

Editör: Wan Haber