Çankaya Belediyesi, temizlik filosuna kattığı yeni model temizlik araçlarıyla Çankaya'da günde iki kez çöp toplama işlemi gerçekleştiriyor.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya'ya daha iyi temizlik hizmeti verebilmek amacıyla temizlik araç filosunun modernizasyonunu sağladıklarını ve ayrıca hizmet alımı yoluyla temizlik araç filosunu genişlettiklerini söyledi. 2012 model 121 aracı da temizlik filosuna kattıklarını belirten Tanık, yeni araçlar sayesinde hiçbir sızıntı ve akıntı olmadan sokaklardan çöpleri topladıklarını söyledi. Son bir yıl içinde temizlik hizmetleri konusunda önemli bir atılım yaptıklarını ifade eden Başkan Tanık, "2012 model 121 yeni temizlik aracıyla zenginleştirdiğimiz temizlik filomuzla saat 21.00'den sonra her sokakta iki tur çöp toplama hizmeti vermekteyiz" dedi.
"Bazı bölgelerimizde hala ne yazık ki çöplerin saat 21.00'de dışarı bırakılması kuralına uyulmuyor. Çöpler çok erken dışarı çıkarılıyor. Bu da çöplerin sokak hayvanları ve çöp toplayarak geçinen vatandaşlarımız tarafından dağıtılarak sokaklara yayılmasına yol açıyor" diyen Tanık, bu durumun hem ciddi bir görüntü kirliliğine yol açtığı hem de sağlığı tehdit eden ciddi bir risk oluşturduğu uyarısında bulundu. Başkan Bülent Tanık, "Vatandaşlarımız lütfen çöpleri saat 21.00'den önce dışarı çıkarmasınlar ve çıkaranları da uyarsınlar" çağrısında bulundu.
(BK-CC-Y)

09.02.2013 12:51:33 TSI

Editör: Wan Haber