Türk Dişhekimleri Birliği'nin (TDB) 2012 ekim ayı başında, tüm Türkiye'de başlattığı "Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi"nin, Ankara ayağındaki çalışmalarına Ankara Dişhekimleri Odası işbirliğinde destek veren Çankaya Belediyesi, 1. dönem eğitimlerini tamamladı.
Proje, pilot bölge olarak seçilen Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Konya, Rize ve Tekirdağ'da toplam 29 ilköğretim okulunda, 5203 ilkokul 1.sınıf öğrencisini kapsayacak. Her yıl sayısı artarak devam edecek olan proje 4 yıl sürecek. Veliler ve öğretmenler de projenin hedef kitlesi içerisinde yer alıyor.
ÇANKAYA BELEDİYESİ DESTEKLİYOR...
Ankara Dişhekimleri Odası ile Çankaya Belediyesi işbirliğinde, Çankaya'da tespit edilen iki okulda yürütülen bakım ve eğitimler, yarı yıl tatilinin başlaması ile sona erdi. 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk döneminde başlayan ve ikinci dönem de devam edecek eğitimlerle, ilköğretim öğrencileri, ağız ve diş sağlığı bakımının önemi, diş fırçalama alışkanlığı kazandırma gibi konularda bilgilendirilerek, ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesi amaçlanıyor.
Çankaya'da Ahmet Andiçen İlkokulu ve Yenilik İlkokulu'nda 1. sınıf öğrencilerine yapılan kontroller sonucunda, diş çürüğü ve acil bakım gerektirecek diş sorunları olan öğrencilere çürük durumlarına göre florlama yapılıyor. Florlama yapılan öğrencilere, çürük durumlarına göre florlamanın tekrarı 3 aylık, 6 aylık ve yıllık şeklindeki periyotlarla yapılacak. Öğrenciler ilkokul 4. sınıfa gelene dek sürecek bakım ve takiplere, her yıl yeni öğrenciler katılmış olacak. Ahmet Andiçen İlkokulu'nda 1.sınıfa devam eden 200 öğrenciye bakım yapılırken diğer sınıfların oluşturduğu 600 öğrenciye ve Yenilik İlkokulu'nda 1.sınıfa devam eden 110 öğrenciye bakım ve diğer sınıflarla birlikte 432 öğrenciye de ağız ve diş bakım sağlığı konusunda eğitim verilmiş oldu.
(BC-ÖK-Y)

27.01.2013 11:14:11 TSI

Editör: Wan Haber