Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, belediyenin her kademesinde görev yapan personele hizmet içi eğitim verecek.
Hizmetin her alanında "Yeni Toplumcu Belediyecilik" anlayışını uygulamaya özen gösteren Çankaya Belediyesi, hizmetleri sunarken personelin iletişim becerilerini etkin bir şekilde kullanması amacıyla eğitim vermeye başlıyor. Yerel yönetimlerin, sosyal dayanışma, birliktelik, yardımlaşma, paylaşma gibi farklı alanlarda diyalog kurmakta, insanla doğrudan iletişimin etkisinin önemli bir ayrıntı olduğunu ifade eden Tanık, "Çalışanlarımızın iletişim becerileri konusundaki mevcut durumlarını geliştirerek vatandaşlarımızla sağlıklı bir iletişim kurmalarını sağlamayı önemsiyoruz. Belediyeciliğin özünde insan vardır. İnsanın öncelikli olduğu yerde de iletişim ve hizmet vardır. Zaman zaman hizmetlerimizi, hayata geçirdiğimiz projelerimizi engellemelerden dolayı anlatmakta güçlük yaşıyoruz. Biz bu çalışma ile belediyemizin en alt kademesinden en üst kademesine kadar tüm çalışanlarımızı iletişim alanında eğiterek, doğrudan diyalog yoluyla vatandaşların, hizmetlerimizden ve uygulamalarımızdan doğru yolla bilgi almalarını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün Atatürk Gençlik Merkezi'ndeki eğitmen personeline, pazartesi günleri serbest çalışan uzman psikologlar tarafından verilen iletişim becerileri eğitimlerinden zaman içerisinde ilçe halkı da yararlanabilecek. Eğitimden geçirilen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli, belediyenin TODAM, Gençlik Merkezi, Sağlıkevi gibi birimlerinde, ilçe halkının iletişim becerileri ile ilgili bilgi kazanmasına katkıda bulunacak. Çankaya Belediyesi bir taraftan da, kendi bünyesindeki Atatürk Gençlik Merkezi öğrencilerine, üniversitelerdeki uzman psikologlarla cumartesi günleri 'İletişim Becerileri' dahil olmak üzere bir çok konuda eğitim veriyor. Çankaya Belediyesi bu tür çalışmaları, belediyenin ilgili birimlerinde uygulayarak ilçe geneline yaymayı hedefliyor.
(BK-ÖZ-Y)

19.12.2012 17:00:06 TSI

Editör: Wan Haber