Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, 2012 yılında Çankaya'da 4 bin 202 kişi evde sağlık hizmeti aldı.
"Yeni Toplumcu Belediyecilik" anlayışı çerçevesinde ihtiyaç sahibi yaşlı, engelli ya da engelli yakınına bakmak için evinde bulunmak zorunda kalan Çankayalılara evde sağlık ve bakım ile evde temizlik hizmeti veren Çankaya Belediyesi, geçen yıl 4 bin 202 kişiye evde sağlık hizmeti verdi. Hizmet verilen kişi sayısının ise önceki yıla göre artış gösterdiği belirtildi.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan doktor ve hemşireler tarafından sağlanan evde sağlık ve bakım hizmeti, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor. Yapılan hizmetten memnuniyet duyan vatandaşlar, bir telefon kadar yakın oldukları sağlık hizmetinden yararlanmanın kendilerine büyük kolaylık sağladığını ifade ediyor. Evde sağlık ve bakım hizmeti sayısındaki artışın vatandaşın güven duyguları içinde kendilerine başvurmasından kaynaklandığını belirten yetkililer, yeni yılda da bu hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmeye devam edeceklerini söyledi.
Evde bakım ve sağlık hizmetini 08.00-17.00 saatleri arasında veren Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara enjeksiyon, tansiyon, pansuman, akıtma gibi hizmetlerin yanı sıra imkanı olmayan vatandaşlara da hasta nakil hizmeti veriyor. Çankayalılar, ihtiyaç halinde Çankaya Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne Evde Sağlık ve Bakım için 0800 314 99 00 (Ücretsiz) ile 432 28 79 numaralı telefonlardan ulaşarak hizmet alabiliyor.
(BK-Y)

08.01.2013 14:00:31 TSI

Editör: Wan Haber