ODTÜ ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek, "Kent Bölgeler, Metropolitan Alanlar ve Büyükşehirler: Değişen Dinamikler ve Sorunlar" konulu sempozyumda Çankaya Belediyesi de temsil edilecek.
Kent bölgeler ve metropolitan alanlarda ekonomik yapılar ve değişim, metropolitan yönetim kademelenmesi, metropolitan alan çalışmaları, kentsel ekoloji ve planlama, kentsel veri planlama gibi birçok kentsel konuların masaya yatırılacağı Kentsel ve Bölgesel Araştırma Ağı (KBAM) 3. Sempozyumu, 6-7 Aralık 2012 tarihlerinde ODTÜ Kemal Kurdaş Kongre Merkezi'nde yapılacak. Her iki gün de saat 09.00 itibariyle başlayacak sempozyuma, Türkiye'nin birçok üniversitesinden akademisyenlerin katılmasının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanları da sempozyumda kendilerine ayrılan 'Belediye Başkanları Paneli' oturumunda konuşma yapacaklar.
Sempozyumun ikinci gününde saat 15.15'de Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin oturum başkanlığında yapılacak panelde, Çankaya Belediyesi'ni Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe "Büyükşehirlerde Demokrasi, İkili Yapı" başlığında bir konuşma yaparak temsil edecek.
Belediye Başkanları Paneli bölümünde sırasıyla Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir "Yerel Demokrasi Hak ve Özgürlükler", Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen "Yenilikçi Belediye Uygulamaları", Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey "Yerel Dinamikler, Çok Aktörlü Çok Düzlemli Yönetişim", İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Kent Bölge Yönetimi, Yerel Stratejik Plan ve Projecilik" ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün "Yeni Büyükşehirler" konularında birer konuşma yapacaklar.
(DY-ÖZ-Y)

05.12.2012 12:44:29 TSI

Editör: Wan Haber