Çankaya Belediyesi, geçtiğimiz 2012 yılında tüm birimlerinde olduğu gibi Fen İşleri Müdürlüğü'nde de verimli bir yılı geride bıraktı.
Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Çankaya sınırlarında yer alan 4 bine yakın sokakta asfalt ve kaldırım çalışmalarına ara vermeden devam ederken okullarda ve resmi kurumlardaki iyileştirme ve yenileme çalışmalarının yanı sıra yerel seçimler sonucu Ankara'nın Bala ilçesinden ayrılıp Çankaya'ya bağlanan 7 köyde de yol açma çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, geçtiğimiz 2012 yılı içerisinde Çankaya sınırlarında yer alan mahalle, cadde, sokak, okullar ve resmi kurumlar olmak üzere toplamda 100 bin ton asfalt döktü. Ekipler; mahalle, cadde ve sokakta 82 bin 347 ton asfalt kullanırken resmi kurumlara 11 bin 492 ton, okullara da 6 bin 161 ton asfalt kullandı. Asfalt dökme çalışmalarının yanı sıra kaldırım ve merdivenli yol yapma çalışmalarına da hız veren ekipler, Çankaya sokaklarında 51 bin metrekare kaldırım taşı döşedi. Ekipler ayrıca Bilezik, Beykoz, Yalım, Çığır, Bardacık, Bağış, Binek Taşı, Hacıyolu, Bülten, Bayındır-2 ve Hatay-2 sokaklarda düz ayak kaldırımları vatandaşların hizmetine sunarken çalışmalarda 6 bin 400 metrekare bazalt ve uyarı takip taşı kullandı.
İlçenin yüksek kesimlerinde merdivenli yol çalışmalarına ağırlık veren ekipler, kış koşullarında vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri için yolları andezit taşı ile kaplarken krom nikel korkuluklarla da güvenliği en üst seviyeye çıkarmış oldu.
(BK-ÖZ-Y)

29.01.2013 09:57:16 TSI

Editör: Wan Haber