Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın karla mücadele eylem planı kapsamında bu yıl uygulamaya konan 'buzlanmadan tuzla' çalışmaları, Başkent'e yağan karla birlikte başladı.
Başkent sokaklarını yağan karın buza dönüşmesinden önce tuzlamaya başlayan ekipler, 50 yeni araç, 7 ayrı yerde tuz çadırı ve 500 noktada 300 kiloluk tuz varili ile kara anında müdahale etti. Temizlik İşleri ekipleri kaldırımlarda tam donanımlı teknolojik araçlarla küreme ve tuzlama yaparken, Fen İşleri ekipleri de gece boyu yoğun olarak yürüttükleri çalışmaları mesai başlangıç saatinden önce hızlandırarak tüm yolları öğlen saatlerine kadar açtı. Diğer ilçelerde yoğun bir kar yağışı yaşanmazken, Dikmen, Ahlatlıbel, Çayyolu-Ümitköy ve Yıldız bölgesinde çok yağış alan tüm cadde ve sokaklara müdahale eden ekipler, okul, kreş, sağlık ocağı ve cami bahçeleri ile çevrelerinde de kar ve buz temizliği yapıyor.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye bünyesinde oluşturulan karla mücadele kriz masasını yerinde inceledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve anlık veri veren internet siteleri ile tüm şikayet ve taleplerin gece gündüz takip edildiği kriz masasında sosyal medyadan gelen vatandaş şikayetlerini değerlendiren Tanık, ekipleri anında bölgelere yönlendirdi. Tanık, araç takip ve kamera sistemleri ile ulaşan görüntüleri izleyip ekiplere bizzat talimat verdi.
Kar yağışının yoğun olduğu Keklikpınarı, Birlik, Kırkkonaklar, Türközü, Dikmen, Akpınar bölgelerinde de incelemeler yapan Tanık, bu bölgelerdeki taksi duraklarını ziyaret etti. Kapalı yolları ve şikayetleri yerinde tespit eden Başkan Tanık, bölge esnafının ve vatandaşların kar yağışına ilişkin sorunlarını dinleyerek yerinde çözüm buldu.
(SU-CC-Y)

09.01.2013 17:17:44 TSI

Editör: Wan Haber