Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, vatandaşlarla birebir iletişim kurmak üzere başlattığı "Mahalle Çalışma Ofisi" uygulamasında bu kez Balgat Yüzüncü Yıl Mahallesi'ne gitti.
Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Yüzüncü Yıl İşçi Blokları'nda bulunan bir kıraathanede semt sakinleriyle bir araya gelen Tanık, Büyükşehir Belediyesi'nin görev alanında olan sorunları ilgililere aktaracağını belirtti. Toplantıda hazır bulunan bölge esnafı, zabıta çalışmalarından çok memnun olduklarını belirterek, esnafla zabıtanın el ele çalıştığını ifade etti. Kısa bir süre önce semtlerine baz istasyonu yerleştirildiğini belirten bir vatandaş ise, "Durumu Çankaya Belediyesi'ne bildirmemizin ardından hızla gelen görevliler istasyonu kaldırdı, çok mutlu olduk" dedi.
Asfalt ve kaldırım sorunun asla bitmediğini söyleyen başka bir vatandaş ise, "Büyükşehir Belediyesi bizden oy alamadığı için mi gerekli hizmeti vermiyor?" diye sordu. Diğer bir semt sakini de sahipsiz hayvanların getirilip kendi bölgelerine bırakıldığını söyledi. Söz alan başka bir mahalleli de kış aylarında kimi cadde ve sokakların uzun süre kar altında kaldığını belirterek çözüm istedi.

"ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Tanık, semt sorunlarını yakından bildiklerini ve takip ettiklerini belirterek, "Kimi sorunların çözümü Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanında. Ancak biz elimizden gelen çözümü üretmeye çalışıyoruz" dedi.
Çankaya Belediyesi barınağının 3 bin hayvanlık kapasiteye sahip olduğunu, barınakta kalanlar dışında günde 100-150 hayvanın aşılanıp kısırlaştırılarak alındığı bölgeye bırakıldığını belirten Tanık, Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Karla mücadele konusunda bu yıl yeni bir uygulama başlattıklarını belirten Tanık, şöyle devam etti:
"Büyükşehir Belediyesi karla mücadele kapsamında ana caddeleri ve 12 metre üstündeki sokakları açmakla görevli. Ancak bu görevini yerine getirmediğinde ana caddelerden geçemeyen araçlarımız sokaklara giremiyor. Biz bu yıl söz konusu sorunu çözmek üzere 6 küme halinde kar çadırları yaptık. Çadırlarda karla mücadele malzemeleri, iş makineleri bulunuyor. Böylece semtlere, dar sokaklara ulaşma sorununun önüne geçerek anında müdahale edebilmenin yolunu açtık."
Büyükşehir Belediyesi'nin yeşil alan ve park çalışmalarına ilişkin de sorun çıkarttığına değinen Tanık, "Halkımız, yapılan parkları korsan bir şekilde yıkabilen Büyükşehir Belediyesi'nden bunun hesabını seçimlerde soracaktır" dedi. Tanık, ofis çalışmasının ardından mahalleyi gezerek, haklı eleştirilerin kendilerine yol gösterdiğini ve semt sakinleriyle buluşmaya devam edeceğini kaydetti.
(SU-CC-Y)

16.02.2013 13:24:55 TSI

Editör: Wan Haber