Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, pek çok belediyenin hizmetlerini yürütürken elindeki emlakları satmak yolunu seçtiği bir dönemde, kendilerinin bu yönteme başvurmadan hizmet ürettiklerini belirterek, "Dahası, Çankaya'ya yeni dönemde 2 milyon 600 metrekarelik bir emlak zenginliği ekledik" dedi.
Çankaya Belediyesi'nin geçmiş dönemden kalan borçlarının tümünü ödediği ve mevcut borçların da yeni döneme ait yapılandırılmış ve düzenli olarak ödenmekte olan borçlar olduğu bilgisini veren Başkan Tanık, belediyenin mevcut borçlarının önemli bölümünün Kızılay'da satın alınan hizmet binası, emekli olan personelin tazminat ödemeleri ve bilgi işlem altyapısının yenilenmesi gibi konulardan kaynaklı olduğunu belirtti. Tanık, "Yani, bu borçlar belediyenin orta vadede ekonomik gücünü artıracak yatırımlardan kaynaklanmaktadır. Çankaya Belediyesi, şu anda kredibilitesi en yüksek belediyelerden biridir. Mali varlığı borçlarını kolaylıkla çevirebilecek düzeydedir. Çankaya Belediyesi, borç bulmak için kapı kapı dolaşan bir belediye değildir. Aksine kredi veren kuruluşlar, Çankaya Belediyesi'nin kapısını çalmakta ve ortak bazı projeler geliştirmek için belediyemize öneri getirilmektedir" diye konuştu.
Pek çok belediyenin yatırım yapmak ve hizmet üretmek için elindeki emlakları satmak yolunu seçtiğini belirten Tanık, "Biz bu yolu son çare olarak görüyoruz. Şu ana kadar herhangi bir malvarlığımızı satmadan hizmet ürettiğimiz gibi, belediyemize 2 milyon 600 metrekarelik bir emlak zenginliği ekledik. Bunun büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz" dedi.
(BK-OK-Y)

08.01.2013 15:50:08 TSI

Editör: Wan Haber