Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Kerkük bölgesinde yaşayan Türkmenlerin büyük tehlike altında olduğunu belirtti. Maliki ile Barzani arasında yaşanan siyasi ve ekonomik çekişmelerin Türkmenlere zarar verdiğini ifade eden Cankaloğlu, "Türkmen halkı bu saldırılara ve tacizlere boyun eğmeyecek ve topraklarını terk etmeyecektir" dedi.
Cankaloğlu yazılı bir açıklama yaparak Kerkük'te yaşayan Türkmenlerin zorda olduğunu kaydetti. Önceki gün Kerkük'te Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 33 kişinin öldüğünü ve 70 kişinin de yaralandığını anlatan Cankaloğlu, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
'IRAK HÜKÜMETİ BÖLGEYE GÜVENLİK GÜÇLERİ TAKVİYE ETSİN'
"Bu saldırılarda amaçlanan Türkmenlerin tarih boyunca yaşadıkları topraklarından sürülmeleri ve terk etmeleridir. Ancak Saddam döneminde dahi göç ettirilmeye, baskı ve asimilasyona direnen Türkmen halkı, bu saldırılara ve tacizlere boyun eğmeyecek ve topraklarını terk etmeyecektir. Bu ve buna benzer hain saldırıların önlenmesi için Irak Hükümetini siyasi, hukuki ve askeri önlemler almaya ve bölgeye takviye güvenlik güçlerini ivedilikle sevk etmeye davet ediyoruz.
Irak'ta Araplar ve Kürtler kendi bölgelerinde silahlı güce sahip oldukları için kendilerini korumaktadırlar. Ancak, ülkenin üçüncü ana unsuru olan Türkmenlerin belirli bir koruma bölgesi olmadığı gibi, silahlı gücü de bulunmadığından sürekli açık hedef haline gelmektedirler. Bu nedenle Türkmenlere güvenli bir bölge oluşturulmasını ve bu bölgeyi anayasal çerçevede koruyacak bir Türkmen güvenlik gücünün teşkil edilmesi gerekmektedir. Dünya kamuoyunu bu insanlık ayıbını duyurmaya ve durdurmaya davet ediyoruz. Ayrıca Türkiye başta olmak üzere tüm Türk Dünyasını bu katliamlara seyirci kalmayarak soydaşlarına sahip çıkmalarını ve ulusal ve uluslararası her mahfilde Türkmenlerin haklılıklarını dile getirmelerini istiyoruz."
Cankaloğlu son olarak Birleşmiş Milletlere seslenerek bölgeye barış gücü sevk edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
(ORA)

04.02.2013 11:48:18 TSI

Editör: Wan Haber