Çanakkale'nin Çan Belediye Meclisi, Japonya'dan kredi alınması konusunda Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya yetki verdi. Japonya'dan alınacak krediyle ilçenin alt yapısı yenilenecek.
Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun başkanlığında yapılan meclis toplantısında Cumhuriyet Mahallesi 19-L IV imar paftasında imar planı değişikliği teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Denetim komisyonuna gizli oylama sonucu AK Parti'den Mücahit Karaca, Salih Kahraman, Davut Tekne, CHP'den Sami Kırmış ve MHP'den İsmail Açıkgöz'ün seçilmesinin ardından denetim komisyonu tarafından ihtiyaç duyulduğunda çalıştırılacak kurum dışındaki kamu kuruluşları personeline günlük 70 TL, kamu personeli olmayan uzman kişilere de 140 TL ödenmesi hususu oy çokluğu ile karara bağlandı.
Toplantıda, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı JAYKA tarafından Çan Belediyesi adına alınacak kredi için teminat hesabı açılması ve Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya tam yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.
Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu,"Çan'ın alt yapı meselesinin yüzde seksenini çözme ile ilgili bir çalışmamız var. Japonların JAYKA kuruluşuna birçok belediye başvurdu. Biz bu krediyi almak için hak kazandık. Bu kredi 25 yıl geri ödemeli bir kredi ve İller Bankası da dahil olmak üzere hiçbir bankada böyle bir kredi bulma şansımız yok. Bu krediyi sadece alt yapı için veriyorlar. Daha önce alt yapı ile ilgili fizibilite raporları hazırlandı. Ve inşallah bu krediyi aldıktan sonra Çan'ın yüzde seksenini kapsayan bir alt yapı çalışması gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Ocak ayı meclis toplantısında belediyede boş bulunan tekniker kadrosuna sözleşmeli personel alınması ve aylık ücretinin 1.966 TL olması da oy çokluğuyla kabul edildi.
(GŞ-GD-MŞ)

09.01.2013 12:14:19 TSI

Editör: Wan Haber