Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Aile Okulu'nda eğitim gören bayanlar sertifikalarını aldı.
Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Aile Okulu'nda 6 haftalık eğitim gören bayanlar mezun oldu. Uzmanlardan 6 hafta süren kurs boyunca aile içi iletişim, cilt bakımı, psikoloji ve kişisel gelişim konularında eğitim alan bayanlar 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene katılan ve kursu tamamlayan bayanlara sertifikalarını veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ailelerimiz ne kadar sağlam ve bilinçli olursa, toplumumuz da o kadar iyi olur. Amacımız sağlam ve mutlu bir toplum oluşturmak" dedi.
Hayata geçirilen 'Aile Okulu' projesi ile aile saadeti, ailenin huzuru, refahı, ailenin güçlendirilmesi ve yaşatılması için gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Genç, "Bugüne kadar her ne yaptıysak aile için yaptık. Bundan sonra da önce insan, önce aile diyecek, her adımımızda önce aileyi gözeteceğiz. Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki sağlıklı anne, sağlıklı gençleri ve sağlıklı gençler ise geleceğimizi oluşturmakta. Temeli ne kadar sağlam atarsak, aile kurumumuz o kadar sağlıklı olur" diye konuştu.
Ailelerin toplumun çekirdeğini oluşturduğunu ifade eden Başkan Genç, "Aile Okulu'ndaki amacımız mutlu yuvalar oluşturmaktır. Verdiğimiz bu eğitimle, doğru adımlar atarak yuvalarımızı dünyadaki cennetlerimiz haline dönüştürmek istiyoruz. Aile Okulu'nu son yıllarda Türkiye'de artan kadına yönelik şiddet sorununu çözüme kavuşturacak bir proje olarak görüyorum. Bu projemiz sayesinde mutlu aileler yetiştireceğiz ve şiddeti kökten çözeceğiz" şeklinde konuştu.
Annelerin haricinde babalara yönelik de eğitim programları düzenlediklerine işaret eden Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Gençlerimiz ve ailelerimiz için Başbakanımızdan ödül alan projeler hazırladık. Topyekun bir eğitim seferberliği içerisindeyiz. Evlilik öncesi eğitimlerimiz var. Canik'i bir aile olarak görüyorum. Bu aileyi geleceği taşıma noktasında hanımlara büyük görev düşüyor. Erkeklerin tek başına başarması mümkün değildir. Bu projelerimizle toplum yapımızı koruyacağız."
Aile Okulu'ndan mezun olan bayanlar da kendilerine yönelik çalışmalar yapan Başkan Osman Genç'e teşekkür etti.
(SAM-SLH-Y)

28.01.2013 16:22:26 TSI

Editör: Wan Haber