Canik Belediyesi, Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER) ve Canik Anaokulu ve Akıl Küpü Etüt Merkezi'nin (CAKEM) işbirliğinde "Yeteneklisiniz" yarışması düzenlendi.
Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Samsun genelindeki okullarda yaşları 5 ila 16 arasında değişen 18 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilerin performansı herkesi büyüledi. Dans, şiir, türkü, rap, beatbox, stand-up gösterilerinin yer aldığı yarışmada jüri üyeleri dereceye giren yetenekleri seçmekte oldukça zorlandı.
İzleyenlerin keyif aldığı yarışmada Turizm ve Otelcilik Okulu'ndan Mustafa Yağmur popping murbe dansıyla 1. olurken, 2. Karşıyaka Anadolu Lisesi'nden beatbox performansı ile Mustafa Ermaya seçildi. Yarışmanın en dikkat çekici performansı ise Fatih Temiz Anaokulu Öğrencisi Orçun Vişneoğlu'nun yaptığı gangnam style dance oldu. Vişneoğlu bu performansı ile 3. Olurken, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Yarışma sonunda 1.'ye laptop bilgisayar, 2.'ye cep telefonu ve 3.'ye notebook bilgisayar hediye edildi.
Yeteneklerini konuşturan ve dereceye giren öğrencilere hediyelerini veren Başkan Osman Genç. "Bu akşam 2012 yılının son saatlerini birlikte geçiriyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Yerel yöneticiler olarak sizlere en güzel hizmeti sunmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Canik'te siz çocuklarımız ve gençlerimiz için çok sayıda kültür, eğitim ve spor yatırımı yaptık. Sizlerden isteğim bu imkanları iyi değerlendirmeniz ve ailenize, şehrimize, ülkemize ve milletimize faydalı insanlar olmanız" dedi.
KEYDER Başkanı Ömer Kabaş de kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti.
(SAM-SLH-Y)

01.01.2013 15:28:56 TSI

Editör: Wan Haber