Mülkiyeti devlete ait olmasına rağmen, uzun zamandır vatandaşlarca kısmen işgal edilen Migros yanındaki taşınmazla ilgili açılan dava sonuçlandı.
Samsun 1. İdare Mahkemesi, Canik Belediyesi'ni haklı bulurken, söz konusu alanda yapılan inşaatın mührü de kaldırıldı. Canik Belediye Başkan Yardımcısı Seit İleri yaptığı açıklamada, "Mülkiyeti devlete ait olup uzun zamandır vatandaşlar tarafından kısmen işgal edilerek kullanılmakta olan Migros yanındaki taşınmaz, üzerinde imar affından yararlanmaya hak kazanmış bina sahipleriyle mutabakat sağlanarak boşaltılmış ve ihale yoluyla yasalara uygun olarak satılmıştır. Belediye adına değerlendirilerek kamu yararı sağlanmıştır. Bu alandaki imar planı değişikliği ile yoğunluk artışına gidilmeden çağdaş ve estetik bir yapılaşma oluşumu benimsendiği halde plan değişikliği ve buna dayalı verilen inşaat ruhsatının iptali yönünde ilgisi ve hak sahibi olmayan bir vatandaş tarafından açılan dava sonuçlanmış olup, dava sonucunda belediyemizce yapılan imara ve ruhsata ilişkin işlemlerin yasalara uygun olduğu yönünde 1. İdare Mahkemesi kararını vermiştir" dedi.
Seit İleri şöyle devam etti: "Mahkeme tarafından yürütmesi durdurulan ve buna istinaden belediye tarafından mühürlenen Migros yanındaki 1284 ada 7 nolu parseldeki inşaatın mührü, 1. İdare Mahkemesi'nin kararına istinaden kaldırılarak inşaatın yapımına izin verildi. Yasalara uygun olduğu halde, dava sürecinin yaklaşık 2 yıl devam etmesi ve inşaatını sürdürememesinden dolayı arsayı satın alan vatandaşın uğradığı zararı kim karşılayacak ve hesabını kim verecek? Birileri haksız yere belediyemize çamur atmaya kalktı. Ancak adalet yerini buldu."
(SAM-SLH-Y)

12.02.2013 16:33:35 TSI

Editör: Wan Haber