Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Canik Belediyesi ve Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) işbirliği ile "1. Samsun Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu" düzenlenecek.
Canik Kültür Merkezi'nde 4 Nisan 2013'te düzenlenecek sempozyum öncesi Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret eden EVSAD Samsun Temsilcisi Dr. İsmail Şen ve beraberindeki heyet Başkan Genç'e sempozyum hakkında bilgi verdi.
EVSAD'ın özel bir dernek olduğunu söyleyen Dr. Şen, "Dernek olarak yatalak hastalara ve bakıma muhtaç insanlara hizmet veriyoruz. Bunun yanında çeşitli yardımlarda bulunarak toplumda farkındalık oluşturuyoruz. Bu amaçla Samsun'da ilkini gerçekleştireceğimiz sempozyumla bu çalışmaları geniş kitlelere yaymak ve yeni hizmetleri etkin hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, 1. Samsun Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu'nun Samsun'a önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Genç, "Belediyemiz, EVSAD ve diğer kurumlarla ortaklaşa gerçekleştirilecek olan sempozyum toplum adına bir farkındalık oluşturulması noktasında önemli bir çalışma olacak. Bizler ilçemizde bu anlamda aile eğitimleri, anne baba eğitimleri, çocuk eğitimleri düzenliyoruz. Sizlerin katkılarıyla gerçekleştirilen Evde Sağlık Hizmetleri gibi çalışmalarla bizlerin hizmetleri birbirini tamamlamakta" diye konuştu.
Canik'te sağlık alanında ciddi adımların atıldığına dikkat çeken Başkan Genç, Evde Sağlık Hizmetleri konusu Sağlık Bakanlığımızın üzerinde ciddiyetle durduğu önemli çalışmaların başında geliyor. İlçemizi sağlık merkezi haline getirdik. İnşallah bu sempozyum bu konunun öneminin masaya yatırıldığı ve toplum adına faydalı hizmetlerin altına imza atılacağı bir sempozyum olacak" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

19.02.2013 19:09:07 TSI

Editör: Wan Haber